بازار داغ اجاره خانه

به گزارش تور بالی اندونزی، نیمی ازفصل تابستان سپری شده ونقل و انتقال های بازار مسکن رو به رونق است. دراین فصل معمولا اجاره بها به طورنسبی افزایش می باید و مستاجران با نقدینگی خود وتوان پرداخت اجاره بها واحدهایی را انتخاب می نمایند. این در حالی است که به سبب رکود سرمایه گذاری دربخش مسکن طی سال های گذشته، ساخت و ساز روندی نزولی داشته وعرضه مسکن کاهش یافته است، به طوری که اکنون کمبود مسکن بر بازاراجاره تاثیر گذاشته است.

بازار داغ اجاره خانه

جهت دریافت خدمات اجرای آلاچیق پشت بام با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. روف گاردن و بام سبز با بهترین قیمت و بهترین کیفیت را از ما بخواهید.

به گزارش سایت دلتا به نقل از اقتصادآنلاین، براساس اعلام بانک مرکزی، متوسط قیمت مسکن درتهران درمقایسه با سه سال گذشته حدود یک میلیون تومان افزایش یافته و این درحالی است که توان خرید خانوارها چندان تغییری ننموده ومستاجران همچنان از تهیه سرپناهی برای خود ناتوانند و باید با اجاره های سرسام آور بسازند.

گزارش اخیر وزارت راه و شهرسازی نشان می دهد که بازاراجاره نسبت به ماه های گذشته داغ ترشده است. فرایند فزاینده قراردادهای اجاره حاکی است که مردم برای خانه دار شدن توان لازم را ندارند و به ناچاراجاره نشین می شوند.

شاخص های معین اجاره بها بازار داغ اجاره خانه

یوسف رضا ادیب زاده، استاد دانشگاه و کارشناس مسکن دراین باره می گوید: نرخ اجاره بها دراین فصل با تبعیت ازنرخ مسکن معین می گردد. وی گفت: ازابتدای سال 92 قیمت مسکن افزایش نداشته است، اما بازاراجاره بها بدون توجه به قیمت مسکن رو به افزایش بوده که این موضوع ازتورم بالای کشور ناشی می گردد.

وی با اشاره به نامتعادل بودن عرضه و تقاضا دربازاراجاره ، تاکید نمود: اکنون عرضه مسکن به دلیل کاهش ساخت درطی سال های گذشته نسبت به تقاضای موجود کم و باعث افزایش قیمت بی رویه اجاره بها شده است. این موضوع باعث شده تا بعضی مالکان واحدهای مسکونی خود را بالاتر از ارقام واقعی اجاره دهند.ادیب زاده بر نقش تورم درمعین اجاره بها تاکید و توضیح داد: اکنون تورم 10 درصد است، اما اجاره بها به طور متوسط بیش از20 درصد افزایش یافته که با واقعیت های کشور متفاوت است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی درافزایش اجاره بها مؤثربوده است، گفت: به طورمعمول، مالکان پول رهنی را که ازمستاجر دریافت می نمایند، دربانک سپرده گذاری می کردند و سود می دریافتد، اما با کاهش نرخ سود بانکی آنها ترجیح می دهند که از مستاجران اجاره بگیرند.

کاهش فراوری، عامل افزایش قیمت

مهدی سلطان محمدی، کارشناس مسکن هم با اشاره به دلایل افزایش اجاره بها می گوید: نرخ اجاره بهای مسکن هم با تورم وهم قیمت مسکن تغییر می نماید. وقتی قیمت مسکن افزایش می یابد، اجاره بها بالا نمی رود، اما زمانی که قیمت مسکن افزایشی اندک دارد، نرخ اجاره سریع ترافزایش می یابد، که این موضوع تا حدود زیادی به تورم وابسته است.

وی با بیان این که لازمه تعدیل قیمت اجاره، فراوری مسکن است خاطر نشان کرد: دولت برای این که بتواند نرخ اجاره بهای مسکن را سامان دهد، باید نقش بخش خصوصی را دراجرای طرح های حوزه مسکن پر رنگ تر کند. ساخت مسکن با در نظر دریافت مشوق های دولتی مانند هزینه پروانه ساخت و همچنین مالیات می تواند تاثیری بسیاردرفراوری مسکن برای بازار اجاره داشته باشد.

به گفته این کارشناس مسکن ،دولت باید فقط برای قشرهای خاص مسکن تهیه کند و دربقیه بخش ها نقش سیاست گذار داشته باشد. وی با اشاره به این که کاهش نرخ سود بانکی می تواند درافزایش قیمت دربازاراجاره تأثیر داشته باشد، گفت: یکی ازدلایل افزایش اجاره بها این است که مالکان دیگررهن دریافت نمی نمایند و ترجیح می دهند که بیشتر اجاره بگیرند وپول خود را دربانک ها سپرده گذاری نمایند.

طرحی برای قشر متوسط و ضعیف

مجید کیانپور، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز با بیان این که دولت باید طرحی برای خانه دارشدن قشرهای متوسط و ضعیف عرضه کند، گفت: دولت طی سال های گذشته طرح های زیادی برای خانه دارشدن مردم ارائه نموده است ، اما مخاطب دولت باید قشرهای ضعیف و متوسط باشند. قشرهای پردرآمد بدون تسهیلات هم می توانند خانه خود را خریداری نمایند ونیازنیست که به آنها تسهیلات ویژه داده گردد.وی اضافه نمود: اگر دولت به ساخت مسکن اجاره ای اقدام کند به طور قطع تحولاتی دربازارایجاد و بازارمسکن تعدیل خواهد شد.

کیانپورگفت : عرضه و تقاضای مسکن اکنون متوازن نیست و این موضوع برنرخ اجاره بها تاثیر گذاشته است همچنین معیاری تعیین برای معین اجاره بها وجود ندارد و بعضی مالکان خود،قیمت را معین ومتاسفانه بعضی ازآنها با هم رقابت می نمایند تا درآمد بیشتری به دست آورند وبا این شرایط قشر ضعیف ومتوسط که خانه ندارند، آسیب می بینند.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس توضیح داد: کاهش نرخ سود بانکی در کوتاه مدت باعث افزایش اجاره بها و قیمت مسکن خواهد شد، اما بعد از گذشت یک سال این مبالغ درساخت وساز سرمایه گذاری می گردد که بخشی ازنیاز مسکن را پاسخ خواهد داد.

با صفحات خبر و گزارش و اخبار مسکن خبرنگاران، از آخرین تحولات بازار ملک مطلع خواهید شد.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 27 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: baliro.ir شناسه مطلب: 785

به "بازار داغ اجاره خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازار داغ اجاره خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید