پیش بینی تکنیکال بورس ، اصلاح شاخص بازار سهام دیگر تمام شد؟

به گزارش تور بالی اندونزی، به گزارش خبرنگاران، افزایش توجه به گروه های بزرگ کالایی اما سبب شد تا شاخص هم وزن که نشانی از اثرگذاری یکسان نمادها دارد، به رشد 9/ 5 درصدی بسنده کند. در مقابل اما شاخص 30 شرکت بزرگ سهام افزایش 8/ 12 درصدی را ثبت کرد.

پیش بینی تکنیکال بورس ، اصلاح شاخص بازار سهام دیگر تمام شد؟

در این میان اما نکته قابل توجه افزایش معاملات این روزها سهامداران بر اساس اصول تکنیکال یا همان نموداری است. موضوعی که در نهایت بازتاب آن در نوسان های شاخص کل نمایان می شود. حالا نیز با سومین عبور این نماگر از مرز یک میلیون واحد تمام نگاه ها به فرایند آینده این بازار دوخته شده است؟ آیا شاخص کل می تواند مقاومت فعلی را پشت سر بگذارد؟ در صورت عبور از این مقاومت مهم تا کجا امکان پیشروی دارد؟ آیا اصلاح شاخص سهام به خاتمه رسیده است؟

فارغ از عوامل اثرگذاری بنیادی اعم از مباحث مربوط به فعالیت تولید و فروش شرکت ها یا فرایند قیمتی کالاها در بازار جهانی، این روزها نگاه بسیاری از بورس بازان به نمودارهای تکنیکال دوخته شده است. بر مبنای تحلیل های نموداری اما کف یک میلیون و 25 هزار واحد برای شاخص کل در نظر گرفته شده است و در جهت صعودی با مقاومت مهم یک میلیون و 65 هزار واحد روبرو خواهد شد. در صورتی که نماگر بازار سهام بتواند از این مقاومت مهم عبور کرده و موقعیت خود را تثبیت کند (در صورت عدم بروز رخداد اثرگذار بنیادی) می تواند ارقام بالاتری را تجربه کند.

به عبارت دیگر پس از عبور شاخص کل از این سطح، عملا مقاومت جدی پیش رو نخواهد داشت و معامله گران تالار سهام تابستانی صعودی را شاهد خواهند بود. اما احتمال تحقق این مهم چه میزان است؟

جهت شاخص کل از منظر تکنیکالیست های بازار

محسن مصدق یکی از تحلیلگران تکنیکال بازار سهام در این خصوص معتقد است: برای تحلیل الگوی تکنیکالی شاخص کل با قدری ابهام روبرو هستیم و نمی دانیم آیا اصلاح این نماگر تمام شده یا همچنان ادامه دارد. در صورتی که این اصلاح تمام نشده باشد، الگوی ایجاد شده در نماگر اصلی بورس تهران می توان به صورت یک مثلث یا پهنه باشد که به اصطلاح نرمال بودن یا دونده بودن آن طی روزهای آینده تعیین خواهد شد. در این میان در صورتی که شاخص بتواند قله تاریخی خود را در محدوده یک میلیون و 50 هزار واحد پشت سر بگذارد، احتمال ایجاد این پهنه ضعیف تر خواهد بود. با این حال باید اندکی تامل کرد و معاملات روزهای آینده را مورد رصد قرار داد.

وی اضافه نمود: آنچه تعیین است در صورت عبور قدرتمند شاخص کل از قله قبلی خود، اصلاح را باید تمام شده قلمداد کرد. در صورت تحقق این مهم، شاخص کل با قدرت به سمت محدوده یک میلیون و 400هزار واحد حرکت خواهد کرد. مقاومت های بعدی شاخص در سطوح به مراتب بالاتری خواهد بود.

حسین زمانی درمزاری دیگر تحلیلگر نموداری بازار سهام نیز در این خصوص اظهار کرد: شاخص کل بورس تهران این روزها در حال گذر از موج صعودی B در موج چهار است و احتمال صعود این نماگر تا محدوده یک میلیون و 50هزار واحد نیز وجود دارد، اما پس از آن مجددا با یک فرایند اصلاحی روبرو خواهد شد. بعد از آن است که شاخص حرکت صعودی خود را به سمت اهداف بالاتر ادامه خواهد داد.

وی ادامه داد: به نظر می رسد شاخص به لحاظ تکنیکالی در موج 4 خود و اصطلاحا درون یک رنج متراکم است. از این رو شاخص کل در حال حاضر برای عبور از محدوده قبلی یعنی همان سقف یک میلیون و 50 هزار واحد ناتوان به نظر می رسد. در حال حاضر بازار در قالب یک موج صعودی B قرار گرفته است و احتمالا بار دیگر تا همان محدوده قبلی برود اما نتواند عبور کند و شاهد یک افت در قالب موج C نزولی باشیم. پیش بینی می شود دست کم تا خاتمه خرداد ماه شاهد این فرایند باشیم و بعد از آن انتظار می رود شاخص کل حرکت صعودی خود را برای حمله به هدف یک میلیون و 600 هزار واحد آغاز کند.

محمد خیری نیز در این خصوص گفت: واقعیت این است که تحلیل تکنیکال تنها در ظرف بازار می گنجد و عوامل خارجی همچون جریان نقدینگی و مولفه های بنیادی همانند آزادسازی سهام عدالت، نرخ بهره بانکی و تصمیمات سیاستگذار به عنوان ریسک های سیستماتیک می تواند تحلیل های تکنیکال را دستخوش تغییراتی کند. به هر صورت اما شاخص سقف جدیدی را در محدوده یک میلیون و 50 هزار واحد تجربه کرد اما با توجه به شتاب بالایی که داشت با افزایش عرضه روبرو شد.

خصوصیات این ریزش نیز که شیب تندی داشت به موج A نزدیک بود که ریزشی بیش از 120هزار واحد در کوتامدت داشت و در ادامه موج صعودی B که با شیب ملایم تری 61 درصد موج A را برگشت داد. این موج اصلاحی را می توان در دو الگوی مثلث یا زیگزاگ تحلیل کرد. البته با توجه به مولفه های اقتصادی در سطح کلان از جمله حمایت نظام و بانک مرکزی از بازار سرمایه بعید است شاخص فعلا به پایین تر از اصلاح فعلی نفوذ کند. به نظر می رسد شاخص کل در قالب الگوی مسطح (flat) به صورت نوسانی و فرسایشی همراه با جابه جایی جریان نقدینگی بین هر یک از صنایع بورسی بین سقف یک میلیون و 50 هزار و کف 900 هزار نوسان کند.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 16 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: baliro.ir شناسه مطلب: 1190

به "پیش بینی تکنیکال بورس ، اصلاح شاخص بازار سهام دیگر تمام شد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش بینی تکنیکال بورس ، اصلاح شاخص بازار سهام دیگر تمام شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید