آیا نیش زنبور، واقعا حریف کرونا می گردد؟

به گزارش تور بالی اندونزی، خبرنگاران: مثل اغلب اوقات جنجال از یک مصاحبه تلویزیونی آغاز شد. پرفسور بزرگ اکبرزاده خیاوی متخصص بیوشیمی بالینی ادعا کرد تا به امروز هیچ یک از زنبورداران مبتلا به کرونا نشده اند و علت این مصونیت نیش زنبور عسل است. اما جزئیات این ادعا چه بود و دیگر کارشناسان در این باره چه نظری دارند؟

آیا نیش زنبور، واقعا حریف کرونا می گردد؟

پرفسور بزرگ اکبرزاده خیاوی متخصص بیوشیمی بالینی درباره تأثیر زهر زنبور عسل بر درمان کرونا، ادعا کرد با زهر زنبور عسل می توان کرونا را درمان کرد. در بعضی شهر ها مانند مشکین شهر و اردبیل هیچ کندوداری کرونا نگرفته است.

براساس آزمایشی که با همکاری یکی از دانشجویان خود انجام داده ام مشاهده شد با تزریق زهر زنبور به یک بیمار حاد کرونایی، این فرد پس از یک روز کاملاً بهبود یافت و با تزریق زهر زنبور عسل در زانو، می توان کرونا را درمان کرد.

او گفت: من حتی فرمول واکسن زهر زنبور عسل را برای ویروس کرونا آورده ام. از شمال کره زمین تا جنوب کشور بدانند واکسن هم نمی تواند برای از بین رفتن ویروس کرونا موثر باشد بلکه تنها نیش زنبور عسل این قابلیت را دارد. اگر حدود یک ماه زهر نیش زنبور را به کارشناسان ما بدهید می توانند داروی مناسب این ویروس منحوس را کشف نمایند. باید بدانید این دارو هیچ عارضه ای هم ندارد و حتی می تواند راه حلی برای برطرف بیماری حاد تنفسی باشد.

مردم را به اشتباه نیندازیم!

با این حال مینو محرز متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا درباره زهر زنبور عسل و تاثیر آن روی ویروس کرونا اظهار کرد: در حال حاضر موضوع تاثیر زهر زنبور عسل بر ویروس کرونا قطعی نیست و هنوز اطلاع و مقاله ای در این باره بیرون نیامده است.

او گفت: البته شاید این موضوع مقاله و مطالعات خود پرفسور اکبرزاده باشد که هنوز درباره آن به قطعیت با ستاد مقابله با کرونا در وزارت بهداشت صحبتی نشده است. پس لطفاً مردم به اشتباه سمت این اطلاعات نروند تا موارد این چنینی آنالیز دقیق گردد.

کامران ملک پور، روزنامه نگار در رشته توئیتی در این باره نوشت:

استفاده از نیش زنبور در درمان درد وبیمارى قدمتى چند هزار ساله دارد. هزاران تحقیق در خصوص نیش گونه هاى مختلف زنبور صورت گرفته و در حال اجرا است. از بررسى خواص قارچ کشى یا ویروس کشى گرفته تا درمان سرطان هاى مختلف.

ادعا ها زیاد، اما تایید ها بسیار اندک است. جداى از مبحث اثربخشى، مسائل فراوری انبوه نیش و هزینه اقتصادى بالا در برخى موارد که نتایج قابل قبولى بوده موجب شده که بیشتر ادعا ها در همان حد تئورى باقى بماند. کرونا و زنبور با انتشار یک خبر در فوریه 2020 به هم پیوند خوردند. خبرى که حتى اکونومیست هم کوتاه ان را چاپ کرد.

در سال 2018 سازمان غذا و دارو ایالات متحده مجوز اولین فراورده بر اساس نیش زنبور که در درمان میگرن استفاده مى گردد را صادر کرد.

درمان با نیش زنبور (Bee Venom Therapy) منتقدان زیادی هم دارد. بیشترشان معتقدند این باور شفابخشی نه تنها اثرگذار نیست بلکه می تواند جان انسان ها را بخاطر مصرف خطرات نیش یا زهر به خطر بیندازد.

برخلاف این که هواداران، بیشتر از عوام و دست اندرکاران فراوری زنبور هستند، منتقدان بیشتر دانشگاهی اند. این انتقاد ها، پیداشدن بعضی خواص ضدقارچی یا ضدویروسی در ملیتین (mellitin)، که 26 نوع اسید آمینه دارد و نصف وزن جامد زهر را تشکیل می دهد رد نمی کند، بلکه معتقد است درمان های کم خطر تر، ارزان تر و تخصصی تر وجود دارد.

در ووهان چین زنبورداران مبتلا به کرونا نشده اند. این فرضیه که نیش زنبور خاصیت ضدکرونایى داشته و باعث این رخداد شده توجه محافل دانشگاهى را به خودش جلب کرد.

جمع بندی قطعی تحقیقات تا امروز درباره استفاده از نیش زنبور در روماتیسم مفاصل و خاصیت ضد التهابی آن با بیشترین بازخورد مثبت همراه بوده و کم وبیش هم از آن استفاده می گردد و می توان مهر تاییدى باشد بر ادعاى مطرح شده در چین.

حال این فرد در صداوسیما سعى دارد خودش را نابغه قرن معرفى کند و از یک خبر غیر علمى به عنوان حقیقتى شگرف رونمایى کند. هرچند این حرف ها از ارزش زنبور در زندگى بشر و خواص فراوریاتش کم نخواهد کرد.

منبع: برترین ها
انتشار: 6 مهر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: baliro.ir شناسه مطلب: 1293

به "آیا نیش زنبور، واقعا حریف کرونا می گردد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "آیا نیش زنبور، واقعا حریف کرونا می گردد؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا نیش زنبور، واقعا حریف کرونا می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید