دو روش پخت نان سیر مخصوص به سبک فست فود ها
به گزارش تور بالی اندونزی، نان سیر یک پیش غذای محبوب ایتالیایی است که ترکیب سیر تازه و پنیر پیتزا از مواد اولیه آن است. این فست فود خوشمزه که با روش های مختلف تهیه می گردد، در کنار پیتزا، سیب زمینی پنیری و انواع ساندویچ ها هواداران خاص خود را دارد.
امروز فست فود ها در تمام جهان جایگاه ویژه ای دارند، به طوری که ذائقه بسیاری از مردم از غذا های سنتی به سمت غذا های مدرن و یا به اصطلاح فست فود میل پیدا نموده است. ویژگی مهم فست فود ها صرف نظر از طعم دلچسبی که دارند، مدت زمان کوتاهی است که صرف آماده کردن آن ها می گردد.
نان سیر یک پیش غذای لذیذ و مشهور ایتالیایی است که در کنار پیتزا، سیب زمینی پنیری و انواع ساندویچ ها هواداران خاص خود را دارد. این فست فود خوشمزه که ترکیب پنیر پیتزا با سیر تازه از مواد اولیه آن است، به روش های گوناگونی تهیه می گردد. در ادامه این مطلب طرز تهیه نان سیر با دو روش ساده و فوری و کمی زمان بر تقدیم حضور شما کاربران گرامی خواهد شد.
سیر تازه: 10 حبه
پنیر پیتزای موتزارلا: 300 گرم
نان تست: 5 عدد
نمک: به اندازه لازم
جعفری یا ریحان خشک: به اندازه لازم
سیر تازه: 10 حبه
پنیر پیتزای موتزارلا: 300 گرم
نمک: به اندازه لازم
جعفری یا ریحان خشک: به اندازه لازم
خمیر جادویی: 300 گرم
شیر یا آب: یک لیوان
پودر خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری سرپر
شکر: یک قاشق چای خوری
تخم مرغ: 1 عدد
روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
آرد سفید گندم: سه لیوان سرخالی
نمک: یک قاشق مرباخوری سر پر
پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر های دیگر ارائه می گردد. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می گردد که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم تر جذب بدن شوند. از ویژگی های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. بعلاوه یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ وجه پس از پخت روغن پس نمی دهد.
خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و ... از آن استفاده می گردد. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث فراوری گاز کربنیک و مواد آلی می گردد و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می نماید. پودر خمیر مایه را می توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازه ای که مصرف دارید، بخرید.
نکته مهمی که در خصوص آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آرد های موجود در بازار فرق دارد. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است اندازه آن کم تر یا بیش تر از اندازهی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز اندازهی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر اندازه آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست میچسبد؛ یعنی باید کمی بیش تر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره اندازه آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این اندازه باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد گردد.
ابتدا حبه های سیر را پوست بگیرید و بشورید. سپس سیر ها را در دستگاه غذا ساز بریزید. یک سوم پنیر پیتزای موتازرلا را به حبه های سیر داخل دستگاه اضافه کنید و به مدت یک دقیقه آن ها را میکس کنید تا کاملاً له شوند. اگر دستگاه غذاساز یا میکسر در دسترس ندارید، حبه های سیر را رنده ریز بزنید و پنیر پیتزا را که حالت یخ زده دارد، مانند سیر روی قسمت ریز رنده بکشید تا کاملاً حالت پوره ای گردد. به مخلوط سیر و پنیر پیتزای میکس شده کمی نمک اضافه کنید. سپس نان تست ها را روی سینی فر بچینید. یک قاشق غذاخوری از مخلوط سیر و پنیر بردارید و روی نان تست بمالید. توجه داشته باشید که روی نان تست باید کاملاً پوشیده از مواد باشد.
وقتی مخلوط سیر و پنیر را روی همه نان تست ها مالیدید، پنیر پیتزای به جای مانده را روی نان ها بریزید تا همه سطح نان را بپوشاند. در مرحله آخر می توانید در صورت دلخواه اندازهی جعفری خشک یا ریحان خشک روی نان ها بپاشید و سینی را در طبقه وسط فر با حرارت 160 درجه سانتی گراد و به مدت 5 دقیقه قرار بدهید. بعد از گذشت این زمان فر را خاموش کنید و شعله بالای فر را روشن کنید تا به مدت یک تا دو دقیقه نان ها گریل شوند. این نکته را در نظر داشته باشید که نان تست خیلی زود خشک می گردد و می سوزد؛ بنابراین با توجه به اجاق گاز یا دستگاه فری که در منزل دارید، دما را تنظیم کنید و تمام مدت حواس تان به نان های داخل فر باشد.
تمام مراحل پخت نان سیر در این روش مشابه روش قبلی است، تنها با این تفاوت که در این روش به جای نان تست از خمیر جادویی استفاده می گردد. قطعاً نان سیری که با این روش پخته می گردد، بسیار لطیف تر و خوشمزه تر است؛ بنابراین اگر فرصت کافی برای آشپزی دارید، پیشنهاد ما به شما همین روش است.
خمیری که آموزش آن را با شما به اشتراک می گذاریم، یک خمیر جادویی است که بسیار راحت، سبک و لطیف است و در تهیه انواع پیتزا، پیراشکی، تارت، پای و... کاربرد دارد. برای تهیه این خمیر ابتدا شیر یا آب را گرم کنید، درحدی که فقط گرم باشد و دست را نسوزاند. سپس شکر را در آن حل کنید. پودر خمیر مایه را روی شیر بپاشید و روی ظرف یک بشقاب یا نعلبکی بگذارید و به مدت پانزده دقیقه به آن موقع بدهید. در این فاصله تخم مرغ، نمک و روغن را خوب مخلوط کنید. بعد از پانزده دقیقه در روی ظرف شیر را بردارید. پودر خمیر مایه باید کاملاً در شیر حل شده باشد.
در این مرحله از کار شیر را روی ترکیب تخم مرغ و روغن بریزید؛ ولی هم نزنید. بلافاصله نصف آرد را با الک به این مواد اضافه کنید. سپس با دست یا لیسک هم بزنید تا آرد خوب حل گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد. سپس بقیه آرد را اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید تا خمیر منسجمی داشته باشید. آرد را باید تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست شما نچسبد. سپس روی ظرفی را که خمیر در آن قرار گرفته است، با یک حوله تمیز یا پتوی نازک بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت و نیم در یک جای گرم بگذارید تا حجم خمیر دوبرابر گردد.
بعد از آماد شدن خمیر روی میز کار را کمی آرد بپاشید. گلوله ای به اندازه 300 گرم از خمیر را بردارید و چند ثانیه توی دست تان آن را ورز بدهید تا پف خمیر بخوابد. سپس آن را روی میز کار بگذارید و با یاری ورده خمیر را باز کنید. خمیر را باید به صورت دایره مشابه خمیر پتیزا در بیاورید. سپس مانند آنچه در روش اول گفته شد، مخلوط پنیر و سیر را آماده کنید و روی سطح خمیر بمالید. به جای مانده پنیر پیتزا را روی آن بریزید و در صورت دلخواه کمی جعفری یا ریحان خشک روی پنیر بپاشید و سینی محتوی خمیر را داخل فر قرار بدهید.
توجه داشته باشید که زمان پخت نان سیر با خمیر جادویی حدود 20 تا 30 دقیقه است و باید زمان پخت را با توجه به دمای فری که در منزل دارید، تنظیم کنید. در خاتمه مرحله پخت حدود 2 تا 3 دقیقه شعله بالای فر را روشن کنید تا سطح نان سیر برشته و در اصطلاح گریل گردد. بعد از اینکه نان سیر را از فر خارج کردید، با کاتر مخصوص پیتزا یا یک چاقوی تیز آن را به برش های مساوی تقسیم کنید.
1 ـ همان طور که در دستور تهیه گفته شد، سیر را با اندازهی از پنیر پیتزا میکس کنید. این کار باعث می گردد سیر حالت چسبندگی پیدا کند و روی نان تست یا خمیر کاملاً بچسبد و بعد از پخت از نان جدا نگردد.
2 ـ همواره سعی کنید سه نوع مختلف پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید و تنها از یک نوع پنیر پیتزا استفاده نکنید. این کار طعم بهتری به غذای شما می دهد.
3 ـ می توانید به جای نان تست از نان باگت ساندویچی برای تهیه نان سیر فوری بهره ببرید. به این صورت که نان باگت را به صورتی طولی از وسط برش بدهید و مواد را روی سطح آن بمالید و بعد از پخت آن را به تکه های کوچک تر تقسیم کنید.
منبع: فرادید