شکست نمایش عوام فریبانه عربستان
به گزارش تور بالی اندونزی، خبرنگاران، سرویس بین الملل - فاطمه صالحی: از چند هفته قبل، مقامات سعودی نگران گسترش ویروس کرونا در یمن شدند و با استفاده از بازوهای رسانه ای خود، تبلیغات گسترده ای را برای برگزاری یک کنفرانس مجازی با هدف جمع آوری کمک های بشر محبت آمیز برای یمنی ها به راه انداختند.
سعودی ها در این تبلیغات رسانه ای از هیچ تلاشی برای نشان دادن شرایط فاجعه بار بهداشتی در یمن و لزوم کمک رسانی به مردم این کشور فروگذار نکردند. ملک سلمان پادشاه عربستان و محمد بن سلمان ولی عهد این کشور دستور دادند تا یک نشست مجازی برای اعطای کمک های مالی به یمن با مشارکت سازمان ملل برگزار شود.
سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود که نیازمند جمع آوری 2 میلیارد و 400 میلیون دلار برای کمک به یمن است. در کنفرانس ریاض که روز گذشته به صورت مجازی برگزار شد تنها یک میلیارد و 350 میلیون دلار جمع آوری شد که به نوعی شکست این کنفرانس برای تحقق هدف خود به شمار می رود. امارات در این نشست شرکت نکرده و هیچ کمکی هم ارائه نداد؛ در حالیکه آمریکا و انگلیس که منابع اصلی صدور سلاح به عربستان و تشدید جنگ در یمن هستند تلاش کردند با ارائه کمک، وجهه انسان محبت آمیز ای از خود نشان دهند.
سعودی ها قبل از آنکه چنین کنفرانس هایی برگزار کنند باید به سؤالات مهمی در خصوص یمن پاسخ بدهند.
اوضاع فاجعه بار مناطق تحت کنترل عناصر عربستان و امارات در یمن
سعودی ها در حالی خود را در صف نخست جمع آوری کمک های مالی برای یمن نشان می دهند که اصولاً عامل به وجود آمدن بحران کنونی در یمن، آغاز تجاوز نظامی ائتلاف ریاض به این کشور در سال 2015 به شمار می رود.
پیش از این نیز سعودی ها و اماراتی ها تلاش کرده اند با توزیع بسته های کمک غذایی در میان مردم به ویژه در ماه مبارک رمضان علاوه بر آنکه در میان مردم این کشور جنگ زده عملیات روانی به راه بیاندازند، در میان افکار عمومی جهان نیز خود را کشورهای حامی حقوق بشر جلوه دهند که در مقابل نیروهای انصار الله به دنبال بهبود زندگی مردم هستند.
این در حالیست که در مناطق جنوبی یمن به ویژه عدن که عموماً کنترل آنها به دست نیروهای موسوم به کمربند امنیتی تحت حمایت امارات و دیگر مناطق تحت کنترل نیروهای دولت فراری یمن وابسته به عربستان است، شرایط بسیار فاجعه بار بوده به طوریکه علاوه بر نبود برق و خدمات پزشکی و اجتماعی، عملیات ترور و ناامنی در این مناطق بیداد می کند.
یمنی های ساکن جنوب بارها علیه حضور عناصر وابسته به عربستان و امارات دست به برگزاری اعتراضات و تظاهرات زده اند اما با برخورد عناصر امنیتی رو به رو شده و حتی توسط آنها بازداشت و شکنجه شده اند.
سعودی ها قبل از آنکه اقدام به برگزاری چنین کنفرانس هایی برای انحراف افکار عمومی در جهان عرب و جامعه بین الملل کنند بهتر است نگاهی به اوضاع مناطق تحت کنترل عناصر وابسته به خود در یمن بیاندازند.
تشدید جنگ قدرت میان ریاض و ابوظبی بر سر یمن
از سوی دیگر تشدید اختلافات میان مقامات سعودی و اماراتی در قبال پرونده یمن و گسترش مناطق تحت نفوذ هر کدام از این کشورها، باعث شده تا درگیری های جدیدی به سلسله درگیری های نظامی موجود در یمن اضافه شده و به تبع آن اوضاع مردم این کشور نسبت به قبل وخیم تر شود.
اماراتی ها چشم طمع به گسترش مناطق تحت نفوذ خود به ویژه در جزیره سقطری دارند اما در این منطقه رقیبی به نام عربستان سعودی وجود دارد که از طریق عناصر نیابتی خود مانع پیشروی عناصر وابسته به امارات می شود.
درست است که دو کشور به صورت مستقیم علیه یکدیگر در یمن اعلام جنگ نکرده اند اما بررسی تنش ها و درگیری ها میان عناصر تحت حمایت آنها نشان می دهد که از این اوضاع خیلی هم ناراضی نبوده و چه بسا دستوراتی به این عناصر برای مقابله با کشور رقیب می دهند. عدم مشارکت امارات در کنفرانس روز گذشته ریاض نیز نشانه ای از همین اختلافات و درگیری ها به شمار می رود.
مسئولان دولت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور فراری یمن بارها اعلام کرده اند که امارات به آنها خیانت کرده و به دنبال گسترش نفوذ خود در جنوب یمن است.
مناطق جنوبی یمن نه تنها شاهد درگیری میان عناصر وابسته به عربستان از یکسو و امارات از سوی دیگر هستند بلکه درگیری هایی میان عناصر وابسته به امارات با یکدیگر در استان سقطری نیز در جریان است.
همین چند وقت پیش بود که در یکی از پادگانهای عناصر تحت حمایت امارات در منطقه سوق واقع در استان سقطری درگیری هایی میان نیروهای نظامی و فرماندهان آنها به وقوع پیوست. این دومین درگیری در پادگان های عناصر تحت حمایت امارات در سقطری به شمار می رود.
سنگ اندازی در جهت انصارالله برای بهبود شرایط یمنی ها
سعودی ها علاوه بر آنکه نیروهای انصارالله یمن را به انواع ادعاها در خصوص وخیم کردن اوضاع یمنی ها متهم می کنند بلکه خود نیز وارد عمل شده و در میدان، تلاش های این جنبش را برای بهبود شرایط یمنی ها در سایه گسترش کرونا و تخریب زیر ساختهای کشور ناکام می گذارند.
بحث توزیع مواد غذایی در میان یمنی ها و دریافت کمک های بشر محبت آمیز از سازمان ملل یکی از مهمترین بحث ها در این خصوص است. در حالیکه سازمان ملل بارها مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و غیر قابل استفاده برای یمنی ها ارسال کرده، نیروهای انصارالله مانع توزیع آنها در میان مردم شده اند. این مسأله باعث شده تا سعودی ها تبلیغات رسانه ای گسترده علیه انصارالله انجام دهند.
علاوه بر این، سعودی ها کشتی های حامل سوخت و مواد غذایی را در بندر الحدیده توقیف کرده و مانع آن می شود که بار این کشتی ها میان مردم جنگ زده یمن توزیع شود. نیروهای انصارالله بارها از سازمان ملل و جامعه جهانی خواسته اند برای سرانجام دادن به این دزدی دریایی سعودی ها وارد عمل شوند اما تا به امروز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
ادعای کمک در سایه محاصره و حملات هوایی
روزی نیست که خبری از حملات هوایی متجاوزان سعودی علیه مناطق مختلف یمن به ویژه مناطق مسکونی و زیر ساختهای بهداشتی از جمله بیمارستان ها منتشر نشود. شدیدترین این حملات، بمباران انبارهای مواد غذایی و دارویی در یمن است که نشان می دهد سعودی ها فقط اهداف نظامی را برای نابود کردن دنبال نمی کنند بلکه به دنبال نسل کشی در این کشور هستند.
همین چند روز پیش بود که در جریان تجاوز ائتلاف سعودی به منطقه الحالی در الحدیده 4 نفر شهید و 18 نفر به شدت زخمی شدند. وزارت بهداشت یمن نیز با صدور بیانیه ای جنایت ائتلاف متجاوز سعودی در منطقه الحالی واقع در الحدیده را به شدت محکوم کرد. جنایت اخیر در الحدیده نشان از آن دارد که ائتلاف متجاوز همچنان به نقض توافق استکهلم ادامه می دهد و بر ریختن خون یمنی ها اصرار دارد.
یمنی ها در حال حاضر توسط ائتلاف سعودی محاصره شده و نمی توانند کمک های ارسالی از دیگر کشورها را دریافت کنند. در چنین شرایطی وقتی سعودی ها دم از کمک و تلاش برای جمع آوری حمایت مالی برای یمنی ها می زنند، تصویری از مفاهیم متناقض و متضاد در میان افکار عمومی جهان نقش می بندد که قابل تفسیر و توجیه نیست.
منبع: خبرگزاری مهر