طرز تهیه انواع کمپوت میوه بدون شکرک و کپک و روش های نگهداری آن ها
به گزارش تور بالی اندونزی، کمپوت کردن یا کنسرو کردن یکی از برترین روش های نگهداری میوه ها برای مدت طولانی است. در این روش میوه ها در مخلوطی از شکر جوشانده و نگه داشته می شوند. البته به راحتی می توانید کمپوت ها را به صورت آماده و کارخانه ای از بیرون بخرید، اما مساله اصلی در کنسروهای بازاری، استفاده از مواد نگهدارنده و میوه هایی است که بعضا کیفیت چندانی ندارند. بنابراین بهتر است خودتان در خانه اقدام به کمپوت کردن میوه های فصل کنید و به عنوان یا سایر وعده های غذایی و بعلاوه انواع کنسرو میوه را آماده کنید. در این مقاله از در مجله خبرنگاران ما طرز تهیه انواع کمپوت را با انواع کمپوت میوه و راه های نگهداری از کنسرو میوه را به شما خواهیم گفت.

فهرست انواع کمپوت میوه
انواع کمپوت میوه یا کنسرو میوه از فرآورده های خوشمزه و پرطرفداری هستند که با استفاده از میوه های گوناگون در شربتی شیرین تهیه می شوند. شما می توانید کمپوت میوه های مختلف را به عنوان دسر یا میان وعده یا برای سرو با ، انواع کیک و … سرو کنید.
این محصول در انواع گوناگون مانند کمپوت هلو، گلابی، سیب، آلبالو، گیلاس، زردآلو، آناناس، انبه و توت فرنگی فراوری می گردد و بسته به نوع میوه، طعمی خاص و عطری دلنشین دارد. کمپوت های استوایی مانند آناناس و انبه طعمی شیرین و گرمسیری دارند، در حالی که کمپوت هایی مثل سیب و گلابی دارای عطر و طعم ملایم تر و کلاسیک تر هستند. خبر خوب این است که شما می توانید انواع کمپوت میوه های تابستانی و زمستانی را به راحتی در منزل تهیه کنید.
برای تهیه انواع کمپوت میوه، شما به مواد اولیه متنوعی مانند ، ،، ، ، ، ، و …. احتیاج دارید. بعلاوه می توانید انواع را به صورت آماده از فروشگاه های بخرید. در صورت تمایل، همه این مواد را می توانید به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
کمپوت آلبالو
کمپوت آلبالو، یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین فرآورده های خانگی و از انواع کمپوت میوه تابستانی است که با طعم ترش و شیرین خود، جایگاه ویژه ای در سفره های ایرانی دارد. این کمپوت نه تنها روشی برای نگهداری آلبالو در طول سال است، بلکه به عنوان دسر، همراه غذا یا به همراه صبحانه نیز کاربرد دارد.
برای درست کردن کمپوت آلبالو خانگی، ابتدا باید آلبالو ها را تمیز نموده و ساقه آن ها را جدا کنید. سپس، آلبالوها را در یک ظرف بریزید و با آب پر کنید. 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا گل و لای و آلودگی آن ها گرفته گردد. پس از آن، آلبالوها را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی شان گرفته گردد. در صورت تمایل، با یاری یک نی، هسته های آلبالوها را خارج کنید.
حالا در یک قابلمه، آب و شکر و چوب دارچین را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آب آغاز به گرم شدن کند و دانه های شکر ذوب شوند. اگر مقدار آب زیاد است، اجازه دهید، آب بیشتر بجوشد و کمی غلیظ گردد و قوام پیدا کند. پس از آن که شربت آماده شد، آلبالوها را در شربت بریزید و وانیل و آبلیمو را هم اضافه کنید.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت آلبالو و آشنایی با جزییات تهیه این کسرو میوه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
کمپوت توت فرنگی
کمپوت توت فرنگی یکی دیگر از انواع کمپوت میوه های تابستانی است که رنگ و طعم منحصر به فردی دارد. شما می توانید کمپوت توت فرنگی را به راحتی در منزل تهیه نموده و همراه با انواع دسر یا در وعده صبحانه سرو کنید.
برای تهیه کمپوت توت فرنگی خانگی، ابتدا باید برگ و تاج سبز توت فرنگی ها را کاملا جدا کنید. توت فرنگی ها را با آب سرد به خوبی بشویید و در سبد بریزید. صبر کنید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، توت فرنگی ها را به صورت دلخواه برش بزنید. می توانید توت فرنگی ها را به صورت کامل و درسته هم کمپوت کنید.
سپس، قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و آب و شکر را در آن بریزید. صبر کنید دانه های شکر کاملا در آب حل شوند و شربت زلالی ایجاد گردد. پس از به جوش آمدن شربت و یکنواخت شدن آن، توت فرنگی های آماده شده را به شربت اضافه کنید.
حرارت را ملایم نگه دارید و اجازه دهید میوه ها به مدت 10 الی 15 دقیقه روی شعله کم در شربت بجوشند تا نرم شوند. سعی کنید در این مرحله زیاد مواد را هم نزنید تا میوه ها له نشوند و شکل اصلی توت فرنگی ها حفظ گردد.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت توت فرنگی و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت انجیر زرد یا سیاه
طرز تهیه کمپوت میوه های تابستانی مانند کمپوت انجیر در خانه به روش بازاری کار سختی نیست. برای تهیه کمپوت انجیر زرد یا سیاه، ابتدا باید یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید. حرارت را روی حالت میانه قرار دهید و اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند و دانه های شکر کاملا حل شوند. لازم نیست شربت قوام داشته باشد. بعد از این که شکر کاملا حل شد، حرارت را قطع کنید و اجازه دهید شربت از دما بیفتد و خنک گردد.
در این فاصله، انجیرهای تازه را بشویید و ساقه آن ها را جدا کنید. انجیرها را روی یک پارچه نخی تمیز قرار دهید تا کاملا آب خود را از دست بدهند و خشک شوند. اگر انجیرها خیس باشند، احتمال کپک زدن کمپوت بعد از مدتی کوتاه افزایش می یابد.
سپس، بطری های شیشه ای با درب فلزی و محکم را تمیز و کاملا خشک کنید. انجیرها را در بطری بریزید. روی آن ها را شربت بریزید تا جایی که شربت روی انجیرها را بپوشاند. درب بطری ها را ببندید تا هیچ هوایی به آن نفوذ نکند.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت انجیر و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت گلابی
در فصل گلابی درست کردن کمپوت گلابی به خاطر عطر و بوی خوش و طعم بی نظیری که دارد حسابی پرطرفدار است. اگر میوه گلابی در یخچال دارید، حتی اگر چروک و در حال خراب شدن هستند، همین حالا دست به کار شوید و یکی از خوشمزه ترین انواع کمپوت میوه را درست کنید.
برای تهیه کمپوت گلابی، ابتدا باید گلابی ها را به خوبی بشویید و خشک کنید. چوب گلابی ها را جدا نموده و با چاقوی تیز، پوست گلابی ها را بگیرید و آن ها را از وسط نصف کنید. هسته گلابی ها را بگیرید و گلابی ها را به قطعات دلخواه درشت یا ریز، خرد کنید. گلابی های خرد شده را کنار بگذارید.
سپس، در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. شکر، وانیل و زعفران دم نموده را نیز در قابلمه بریزید و هم بزنید. اجازه دهید دانه های شکر در آب ذوب شوند.
وقتی مایه کمپوت گلابی آماده شد، گلابی های خرد شده را در قابلمه بریزید و شعله را کم کنید. بسته به مقدار سفت یا نرم بودن گلابی ها، زمان پخت کمپوت فرق می نماید. اگر گلابی ها نرم و رسیده باشند، بعد از 20 دقیقه می پزند و اگر کمپوت را با گلابی نارس و سفت درست کنید ممکن است تا 35 دقیقه زمان پخت گلابی ادامه پیدا کند.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت گلابی و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت به
کمپوت به یک کمپوت میوه زمستانی خوش طعم و خوشمزه با طرز تهیه بسیار ساده است. کمپوت به را می توانید به عنوان دسر هم سرو کنید. برای جلوگیری از شکرک زدن و کپک زدن کمپوت به مانند سایر انواع کمپوت میوه باید برخی نکات را به دقت رعایت کنید.
برخی افراد کمپوت به را شیرین می خورند و برخی ترجیح می دهند شیرینی کمپوت کم باشد. مقدار استفاده از شکر به خود شما بستگی دارد. ولی از آنجا که میوه به نسبتا شیرین است، پیشنهاد می کنیم در تهیه آن مقدار شکر را کاهش دهید.
در طرز تهیه کمپوت به روش ساده، ابتدا میوه ها را با دقت بشویید و خشک کنید. سپس میوه به را به هر شکلی که دوست دارید خرد کنید. هسته های به را جدا نموده و اگر بخشی از به سیاه و یا لک داشت، حتما آن ها را کاملا جدا کنید.
سپس، تکه های به را با آب داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. زمانی که ترکیب آب و به، به حالت جوش رسید، شکر، هل و زعفران را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه، شعله گاز را ملایم کنید و زمان دهید تا میوه به در آب پخته گردد. توجه داشته باشید که شکر باید کاملا در آب حل گردد.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت به و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت گیلاس
کمپوت گیلاس از مفیدترین انواع کمپوت میوه های تابستانی به خصوص برای پایین آوردن تب و درمان سرماخوردگی و یک کمپوت بیمارستانی معروف و پرفروش است. از سوی دیگر بسیاری از افراد به خاطر مسائل گوارشی نمی توانند میوه ها را به صورت خام مصرف نمایند. به همین علت کمپوت کردن میوه هایی مثل گیلاس می تواند احتیاجهای تغذیه ای این افراد را رفع کند.
برای تهیه کمپوت گیلاس خانگی باید از گیلاس های تازه، درشت و شیرین بدون له شدگی یا کرم زدگی استفاده کنید. گیلاس ها را بشویید و در آبکش بریزید تا خشک شوند. در این فاصله آب و شکر را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز شکر در آب حل گردد اما قوام پیدا نکند و غلیظ نگردد. همین که چند جوش زد کافی است. شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید محلول آب و شکر سرد گردد.
سپس، گیلاس ها را داخل شیشه بریزید (درب شیشه ها حتما باید پلاستیکی باشد) و روی گیلاس ها شربت آب و شکری که درست نموده بودید را اضافه کنید. آب و شکر باید کاملا روی گیلاس ها را بپوشاند و لب به لب گردد.
حالا درست مانند طرز تهیه انواع کمپوت در شیشه، درب شیشه ها را محکم ببندید و در یک قابلمه بزرگ بگذارید. در قابلمه آب سرد بریزید. آب سرد باید به مقدار دو سوم ارتفاع شیشه ها باشد. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب به دمای جوش برسید. از اولین لحظه ای که آب جوش آمد 15 دقیقه قابلمه را روی حرارت نگه دارید تا بجوشد. سپس شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا آب از داغی بیفتد و ولرم گردد.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت سیب
طرز تهیه کمپوت سیب هم درست مانند طرز تهیه کمپوت انواع میوه ها آسان است. برای درست کردن کمپوت سیب، ابتدا باید سیب ها را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا خشک شوند. سپس، پوست سیب ها را بگیرید و چوب آن ها را هم جدا کنید. سیب ها را به قطعات دلخواه برش بزنید و هسته و بخش سخت مرکزی سیب ها را خارج کنید.
سپس، مقداری آب را داخل قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید. شکر را نیز در این قابلمه بریزید. زمانی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و منتظر بمانید تا همه ذرات شکر در آب حل شوند.
سپس، قطعات سیب را نیز به این ترکیب اضافه کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا تکه های سیب به خوبی بپزند. بعد از چند دقیقه نوبت به اضافه کردن گلاب و زعفران می رسد.
کمتر از 30 دقیقه برای پخت کمپوت سیب خوشمزه به زمان احتیاج دارید. در حین مراحل پخت، ترکیب را به آرامی هم بزنید تا زمانی که سیب ها به خوبی نرم شوند. می توانید دارچین و شکر قهوه ای را به صورت جداگانه با هم ترکیب کنید تا شهدی خوش طعم برای کمپوت سیب آماده گردد. راستی، طرز تهیه کمپوت سیب در شیشه نیز امکان پذیر است.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت سیب و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت خرمالو
کمپوت خرمالو یکی از روش های قدیمی برای بهره بردن از خواص خرمالو است. کمپوت خرمالو را می توانید بدون شکر و با عسل درست کنید که سالم تر و رژیمی تر است.
برای تهیه کمپوت خرمالو، ابتدا باید خرمالوها را خوب بشویید، خشک کنید و پوست بگیرید. سپس، آن ها را به مقدار دلخواه خرد کنید. قابلمه کوچکی بردارید و خرمالوهای خرد شده را داخل آن قرار دهید. سپس 2 قاشق غذاخوری آب و عسل را روی خرمالوها بریزید. حرارت زیر قابلمه را روی میانه تنظیم کنید و اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش بیاید. حدود 4 تا 5 دقیقه صبر کنید. پس از آن، حرارت زیر قابلمه را کم کنید.
حالا، ادویه ها را به قابلمه اضافه نموده و صبر کنید تا 10 دقیقه دیگر نیز بجوشد. هر از گاهی، به قابلمه سر بزنید و محتویات آن را آرام هم بزنید تا ته نگیرد.
در یک کاسه کوچک، نشاسته ذرت و 2 قاشق غذاخوری آب را با هم مخلوط کنید. پس از کمی هم زدن این مواد، ترکیبات این ظرف را به قابلمه در حال جوش خرمالوها اضافه کنید و هم بزنید. این مواد به غلیظ شدن کمپوت بسیار یاری می نماید. پس از کمی غلیظ شدن مواد کمپوت خرمالو، یک لیموترش تازه را بردارید و آب آن را در قابلمه بچکانید.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت خرمالو و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت انار
کمپوت انار یکی از انواع کمپوت میوه خانگی و جزو دسرهای ساده و خوشمزه پاییزی است که می توانید آن را با مواد ساده و در زمان کوتاهی در کمتر از 30 دقیقه تهیه کنید و از خواص انار در آن استفاده کنید. کمپوت انار را هم می توانید به صورت گرم و هم به صورت سرد سرو کنید یا از آن برای روی انواع یا و استفاده کنید.
برای تهیه کمپوت انار، ابتدا باید انار را دانه کنید. برای این کار، کلاهک انار را با چاقو برش دهید و جدا کنید. سپس، روی پوست انار برش های کمی عمیق بزنید. انار را به 5 الی 6 قسمت برش بزنید و قاچ های آن را جدا کنید. برای این که پوست انار نرم گردد و دانه ها راحت تر جدا شوند، آن ها را به مدت 1 الی 2 دقیقه در آب ولرم بگذارید تا پوست انار نرم گردد، سپس انار را دانه کنید.
پس از آن، در یک قابلمه مناسب مقداری آب را همراه با شکر بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید دانه های شکر حل شوند و بعد آبمیوه دلخواه خود را اضافه کنید. می توانید از آب انار، آب پرتقال، آب سیب و … در طرز تهیه کمپوت انار برای طعم دهی بیشتر استفاده کنید.
بعد از این که شربت انار آغاز به جوشیدن کرد، دانه های انار را به شربت اضافه کنید. صبر کنید تا شربت آغاز به قل زدن کند، سپس حرارت را پایین بیاورید. درب ظرف را باز بگذارید و حدود 10 دقیقه مواد را بجوشانید تا شکر به خورد دانه های انار برود.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت انار و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت نارنگی
کمپوت نارنگی از انواع کمپوت میوه های پاییزی و زمستانی است که طرز تهیه آسانی دارد. شما می توانید نارنگی را پس از پوست گرفتن به صورت درسته یا خرد شده به کمپوت تبدیل کنید. در طرز تهیه کمپوت نارنگی می توانید از ترکیب پرتقال، گریپ فروت، گیلاس خشک، پوست پرتقال و گریپ فروت تازه استفاده کنید.
برای تهیه کمپوت نارنگی، ابتدا باید پوست ضخیم نارنگی ها را بگیرید. سپس، رشته های سفید روی پرهای نارنگی را همراه با پوست نازک شیشه ای روی گوشت نارنگی به دقت جدا کنید. در صورت تمایل، گوشت نارنگی ها را خرد نموده یا درسته استفاده کنید که مجلسی تر هم هست.
سپس، در یک قابلمه 3 لیوان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. شکر را اضافه نموده و صبر کنید تا آب بجوشد و دانه های شکر حل شوند. بعد از این که شربت کمپوت نارنگی کمی قوام پیدا کرد، نارنگی ها را به شربت اضافه کنید. حدود 2 دقیقه بعد، گلاب و زعفران را نیز در این قابلمه بریزید.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت نارنگی و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب مورد نظر کلیک کنید.
کمپوت هلو
کمپوت هلو یکی دیگر از انواع کمپوت میوه تابستانی است که به خاطر طعم و بافت بی نظیرش هواداران بسیار زیادی دارد. شما می توانید کمپوت هلو را به دلخواه با هلوی معمولی یا هلو انجیری آماده کنید.
برای درست کردن کمپوت هلو، ابتدا باید هلوها را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. سپس، پوست هلوها را جدا نموده و آن ها را به قطعات درشت خرد کنید.
حالا، هلوهای خرد شده را در شیشه بریزید و یک بند انگشت از شیشه را خالی بگذارید. سپس، شیشه را به کناره سطح کارتان بکوبید تا فضای خالی میان هلوها پر گردد. در هر یک از شیشه ها یک استکان شکر بریزید. پس از آن، شیشه ها را با آب جوشیده خنک پر کنید. لازم نیست شیشه لبالب از آب پر گردد.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت هلو و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب مورد نظر کلیک کنید.
کمپوت گوجه سبز
اگر می خواهید از طعم لذیذ گوجه سبز در ماه های دیگر سال هم لذت ببرید، درست کردن کمپوت گوجه سبز را در برنامه تان قرار دهید. البته بهتر است این کار را با گوجه سبزهایی انجام دهید که آخر فصل بهار به بازار می آیند و کمی شیرین شده اند.
برای تهیه کمپوت گوجه سبز، ابتدا باید گوجه ها را بشویید و چوب آن ها را جدا کنید. بعد از آبکش کردن، روی سطح گوجه سبزها با خلال دندان 4 تا 5 سوراخ ایجاد کنید.
سپس، شکر و آب جوش را در قابلمه مناسبی بریزید و با هم مخلوط کنید. این قابلمه را روی حرارت بگذارید. محتویات قابلمه را هم بزنید تا دانه های شکر در آب ذوب گردد. وقتی آب آغاز به حباب زدن در اطراف دیواره های قابلمه کرد و قبل از آن که آب جوش بیاید، گوجه سبزهای سوراخ شده را به قابلمه اضافه کنید.
در ادامه، حرارت را زیاد کنید تا دوباره آب آغاز به جوشیدن کند. بعد از جوشیدن آب، روی سطح آن، کف سفید تشکیل می گردد. با قاشق این کف را جدا کنید تا رنگ کمپوت بعد از آماده شدن، شفاف گردد. سپس، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و درب ظرف را به مدت 10 دقیقه باز بگذارید.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت گوجه سبز و آشنایی با جزییات تهیه این کمپوت لذیذ و ملس روی لینک مطلب مورد نظر کلیک کنید.
کمپوت پرتقال
کمپوت پرتقال یکی از انواع کمپوت مرکبات است که هم سر سفره صبحانه، هم به عنوان میان وعده و هم برای تزیین انواع کیک و دسر کاربرد دارد. برای تهیه کمپوت پرتقال، ابتدا باید پرتقال ها را بشویید و پوست آن ها را بگیرید. در طرز تهیه کمپوت پرتقال، علاوه بر پوست ضخیم پرتقال باید رشته های سفید رنگ و پوست نازک روی پرتقال ها را نیز جدا کنید. به این کار، فیله کردن پرتقال می گویند.
سپس، آب و شکر را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا دانه های شکر کاملا در آب حل شوند.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت پرتقال و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب مورد نظر کلیک کنید.
کمپوت آناناس
کمپوت آناناس یکی از مقوی ترین انواع کمپوت میوه است. طعم ملایم و رنگ اشتهابرانگیز میوه آناناس و بافت خاصی که دارد، آن را برای کمپوت کردن به گزینه ای مناسب تبدیل نموده است. برای درست کردن کمپوت آناناس، می توانید آناناس ها را هم به صورت حلقه ای برش بزنید و هم به صورت مکعبی خرد کنید.
برای تهیه کمپوت آناناس، ابتدا باید میوه آناناس را بشویید و ابتدا و انتهای آن را برش بزنید. سپس، آناناس را از عرض به دو قسمت تقسیم نموده و پوست این میوه را جدا کنید. برای انجام این کار حتما از یک چاقوی تیز یاری بگیرید. وقتی پوست آناناس کاملا جدا شد، این میوه را به صورت دلخواه برش بزنید.
سپس، آب و شکر را در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید دانه های شکر کاملا در آب حل شوند. در ادامه، آناناس های خرد شده را به این قابلمه اضافه کنید و به مدت 10 الی 15 دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت آناناس و آشنایی با جزییات درست کردن این کنسرو میوه پرطرفدار روی لینک مطلب مورد نظر کلیک کنید.
کمپوت کیوی
کمپوت کیوی به عنوان یکی از انواع کمپوت میوه های زمستانی احتمالا کمتر برای شما شناخته شده است؛ اما توصیه می کنیم حتما از کیوی و فرآورده های آن در رژیم غذایی خود استفاده کنید. شما می توانید این کمپوت خوشمزه را به تنهایی میل کنید یا در طرز تهیه کیک و چیز کیک یا برای تزیین انواع دسر به کار ببرید.
برای تهیه کمپوت کیوی، ابتدا باید میوه کیوی را بشویید و پوست آن را بگیرید. البته، در صورت تمایل می توانید با پوست هم کیوی ها را کمپوت کنید. سپس، کیوی ها را بعد از خشک شدن به صورت مکعبی یا حلقه ای برش بزنید.
پس از آن، شکر و آب را در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا دانه های شکر حل شوند. یک الی دو تکه چوب دارچین نیز به این ترکیب اضافه کنید. برای طعم دادن به کمپوت کیوی، می توانید از هل، وانیل، زست پرتقال یا لیمو هم استفاده کنید. اجازه دهید این قابلمه برای 5 الی 7 دقیقه روی حرارت باقی بماند و بجوشد تا شربت کمی غلیظ گردد.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت کیوی و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
کمپوت موز
طرز تهیه کمپوت موز بسیار ساده است. کنسرو کردن میوه موز کمتر از 30 دقیقه زمان می برد. شما به دلخواه می توانید کمپوت موز را به صورت ساده و با آب درست کنید؛ یا به جای آب از شیر استفاده کنید.
برای تهیه کمپوت موز، ابتدا باید یک و نیم لیوان آب را روی حرارت قرار دهید. پس از به جوش آمدن آب، شکر را نیز به این قابلمه اضافه کنید. ترکیب آب و شکر را به خوبی هم بزنید تا شربت زلال و یکدستی ایجاد گردد. اجازه دهید این شربت برای چند دقیقه بجوشد و کمی غلیظ گردد. سپس، پوست موزها را جدا کنید و میوه موز را به صورت حلقه ای برش بزنید. برش های موز را در قابلمه حاوی شهد بریزید.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت موز و آشنایی با جزییات آن روی لینک مطلب مورد نظر کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
سوالات متداول درباره درست کردن انواع کمپوت میوه
چگونه می توانیم انواع کمپوت میوه را در خانه تهیه کنیم؟
برای تهیه انواع کمپوت میوه در خانه، کافی است میوه تازه، شکر، آب و در صورت تمایل کمی آبلیمو را روی حرارت ملایم بجوشانید تا میوه ها نرم شوند و شربت غلیظ گردد.
برای تهیه کمپوت از چه میوه هایی می توانیم استفاده کنیم؟
می توانید از میوه هایی مانند هلو، گلابی، سیب، آلبالو، گیلاس، زردآلو، کیوی، انبه و آناناس برای تهیه کمپوت استفاده کنید.
فرق بین کمپوت خانگی و صنعتی چیست؟
کمپوت خانگی و کنسرو کردن میوه ها در خانه معمولا بدون مواد نگهدارنده انجام می گردد، طعم طبیعی تری دارد و مقدار شکر آن قابل کنترل است؛ در حالی که کمپوت صنعتی ماندگاری بیشتری دارد، مقدار شکر آن در اختیار شما نیست و طعم آن نسبت به کمپوت خانگی کمتر طبیعی است.
آیا می توانیم کمپوت میوه را بدون شکر تهیه کنیم؟
بله. مخصوصا برای رژیم های خاص، به جای شکر می توانید از شیرین نماینده های طبیعی مانند استویا، عسل یا میوه های شیرین تر برای کنسرو کردن استفاده کنید.
ماندگاری کمپوت های میوه خانگی چقدر است؟
کمپوت خانگی اگر به درستی پاستوریزه و در ظروف استریل نگهداری گردد، تا چند ماه در یخچال ماندگاری دارد. در حالت عادی، انواع کمپوت میوه را می توانید بین 5 تا 7 روز در یخچال نگهدارید.
آیا می توانیم انواع کمپوت میوه را در شیشه های کنسروی نگهداری کنیم؟
بله. استفاده از شیشه های کنسروی با درب فلزی و حرارت دادن مناسب باعث ماندگاری طولانی تر کمپوت می گردد.
برترین روش نگهداری انواع کمپوت میوه چیست؟
کمپوت را باید در ظروف شیشه ای تمیز، در یخچال یا جای خنک نگهداری کرد. اگر پاستوریزه گردد، می توانید آن را در دمای اتاق نیز نگهدارید.
برای تهیه کمپوت، میوه باید سفت باشد یا نرم؟
میوه های سفت بهتر هستند چون در حین پخت، بافت خود را حفظ می نمایند و له نمی شوند.
آیا می توانیم میوه های له شده را کمپوت کنیم؟
ترجیحا خیر. میوه های له شده برای مناسب تر هستند و در کمپوت بافت خوبی نخواهند داشت.
آیا می توانیم انواع کمپوت میوه را فریز کنیم؟
بله. شما می توانید کمپوت را در ظرف مناسب بریزید و در فریزر قرار دهید؛ اما ممکن است پس از یخ زدایی بافت میوه کمی تغییر کند.
کمپوت میوه مناسب افراد دیابتی چگونه تهیه می گردد؟
برای افراد دیابتی، کمپوت بدون شکر با استفاده از میوه های طبیعی شیرین و شیرین نماینده های مجاز تهیه می گردد.
آیا می توانیم از ترکیب چند میوه در کمپوت استفاده کنیم؟
بله. کمپوت ترکیبی مانند سیب و گلابی یا آلبالو و هلو طعمی مجذوب کننده دارد؛ فقط باید زمان پخت میوه ها مناسب باشد.
تفاوت بین مربا و کمپوت چیست؟
مربا غلیظ تر است، مدت بیشتری می جوشد و حالت ژله ای دارد؛ اما کمپوت در شربت سبک تر با بافت میوه ای نرم تهیه می گردد.
آیا می توانیم از میوه خشک برای تهیه کمپوت استفاده کنیم؟
بله. کافی است میوه خشک را برای مدتی در آب بخیسانید و سپس، داخل شهد قرار دهید و بپزید.
آیا اضافه کردن ادویه هایی مثل دارچین یا وانیل به کمپوت مجاز است؟
بله. افزودن مقدار کمی دارچین، هل یا وانیل می تواند طعمی دلچسب تر به کمپوت بدهد.
چرا برخی از کمپوت ها بعد از چند روز تغییر رنگ می دهند؟
اگر به انواع کمپوت میوه مقدار کمی آبلیمو یا جوهر لیمو اضافه نکنید؛ یا اگر کمپوت را در شرایط نامناسبی نگهداری کنید، ممکن است اکسید گردد و تغییر رنگ دهد.
کمپوت های میوه تابستانی و زمستانی چه تفاوتی دارند؟
کمپوت تابستانی با میوه های فصل گرم مانند هلو، آلبالو و زردآلو تهیه می گردد؛ در حالی که در زمستان از سیب، به یا گلابی برای تهیه کمپوت استفاده می گردد.
منبع: افق کوروش