هر ماموریت اورژانس بین 10 تا 20 میلیون ریال هزینه دارد

به گزارش تور بالی اندونزی، خبرنگاران/خراسان رضوی معاون مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هر ماموریت و اعزام اورژانس بین 10 تا 20 میلیون ریال برای ما هزینه دارد.

هر ماموریت اورژانس بین 10 تا 20 میلیون ریال هزینه دارد

حسین محزون در نشست خبری با موضوع اورژانس و فوریت های پزشکی در شرایط کرونا که چهارشنبه شب در نرم افزار کلاب هاوس برگزار شد، اظهار کرد: در پنج ماهه ابتدایی سال جاری 548 هزار و 152 تماس با اورژانس 115 گرفته شد که به طور میانگین 3536 تماس به صورت روزانه می شود. این آمار حدودا سه برابر سال های گذشته است.

وی افزود: از این تماس ها 144 هزار و 632 مورد منجر به اعزام آمبولانس شد و 17 هزار و 328 مورد هم مزاحمت های تلفنی بود که بی مورد با 115 تماس می گیرند. این مزاحمت های تلفنی حدود 111 تماس به صورت روزانه است. کل ماموریت های ما در سال جاری 163 هزار و 436 مورد بوده که شامل بیماران کرونایی و تصادفات می شود. هر ماموریت و اعزام اورژانس بین 10 تا 20 میلیون ریال برای ما هزینه دارد.

اورژانس برای مشاوره تلفنی نیست

محزون با بیان اینکه 155 هزار تماس هم به نام مشاوره تلفنی بیماران حاد ثبت شده است، نام کرد: اورژانس برای مشاوره تلفنی در موارد عادی نیست و سامانه های تلفنی مختلفی مانند 191 و 190 برای این امر وجود دارد. با درگیر کردن و اشغال کردن تلفن اورژانس برای این موارد باعث می شود که به سایر بیماران دیر خدمت رسانی شود. علاوه بر مشغول کردن خطوط که موجب اختلال در برقراری ارتباط می شود، این مزاحمت های تلفنی یا تماس های بی مورد با 115 باعث کاهش کارایی و خستگی نیروها می شود.

بیش از 80 ماموریت اورژانس هوایی طی دو سال اخیر در خراسان

معاون مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به خبرنگاران درباره اورژانس هوایی بیان نمود: برای سطح یک اورژانس بالگرد اعزام می کنیم که در سطح شهر مشهد با توجه به ایستگاه های مختلف اورژانسی که وجود دارد بالگرد اعزام نمی شود اما در سطح استان اگر فوریت و سطح یک بیماری وجود داشته باشد بالگرد اعزام می شود. در سال 98 و 99 به ترتیب 45 و 38 مورد اعزام بالگرد را داشتیم. همچنین اورژانس ریلی ما هنوز راه نیفتاده است و اورژانس ریلی در حال حاضر نداریم.

محزون با اشاره به قرارداد اورژانس با پلیس راهور اعلام نمود: قراردادی برای راستا سبز منعقد کرده ایم که برای آمبولانس ها راستا سبز ایجاد کنیم تا در مواقع نیاز، راهنمایی و رانندگی چراغ های تقاطع ها را برای راستا آمبولانس سبز کند.

حدود 90 آمبولانس فعال در مشهد وجود دارد

وی با تاکید بر اینکه شرایط پایگاه های اورژانس در سطح شهر مطلوب نیست اما خوب است، اعلام نمود: یکی از مسائل ما در پیک پنجم کرونا، ابتلاء تکنسین ها و پرسنل اورژانس به کرونا بود که سبب می شد افراد از چرخه خدمت رسانی خارج شوند. آمبولانس ها و کدهای پرسنل ما مدام در حال اعزام و انتقال بیماران بودند و این مساله باعث نیاز به تعمیرات در خودروها و تجهیزات هم می شد. کدی را داشتیم که آمبولانس از هشت صبح که روشن می شد، دو نیمه شب خاموش می شد و به صورت پی درپی بیماران را اعزام می کرد. حدود 90 آمبولانس و کدفعال داریم که به طور مستمر در هفت روز هفته و به صورت 24 ساعته خدمت رسانی می کنند.

محزون تاکید کرد: تمام استرس هایی که در بخش های بیمارستانی مانند اورژانس ها به پزشکان، پرستاران و... وارد می شود، در اورژانس پیش بیمارستانی و همکاران ما که به محل های حادثه یا منزل افراد اعزام می شوند را یک نفر متحمل می شود و خواهش ما این است که این پرسنل بیشتر درک شوند؛ اگر بیماری به بیمارستان ارجاع می شود، ممکن است اولویتِ بیمارستان تحویل مریض ما نباشد اما اگر مقدور است زمانی که کد 115 می رسد، سریع تر مشخص تکلیف کنند تا کد و خودروی آمبولانس آزاد شود و بتواند سریع تر به نجات یک بیمار دیگر بپردازد.

معاون مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مردم درخواست کرد: لطفا زمانی که با اورژانس 115 تماس می گیرید با آرامش پاسخ اپراتور را بدهید؛ درست است که مریض بدحال دارید اما با عصبانیت پاسخ دادن مسئله ای را حل نمی کند. درخواست های غیرضرور برای سرم تراپی و تزریقات نداشته باشید. راه ها را برای خودروهای امدادی باز نگه دارید و مقابل منازل خودروهای دیگر را پارک نکنید. از جابه جایی مصدوم هایی که سر و گردن شان آسیب دیده است خودداری کنید و فقط به توصیه ها گوش نمایید. آدرس های دقیق بدهید، اگرچه سیستم اورژانس به راستایاب های دقیق مجهز است و به محض تماس افراد با اورژانس مکان آن ها را ثبت می کند اما آدرس های غیردقیق موجب اتلاف انرژی و وقت می شود.

همچنین مهدی فروغیان، رئیس بخش اورژانس بیمارستان قائم(ع) مشهد هم در این جلسه اظهار کرد: پیش از شیوع بیماری کرونا توانستیم بخش دیگر اورژانس را در کوهسنگی ایجاد نماییم و این فضای نو توانست باعث مدیریت بهتر در شرایط کووید بشود. اولویت درمان با بیماران کووید بوده ولی بیماران غیرکووید هم باید ساماندهی می شدند و لازمه اش این بود که دو فضای مختلف را داشته باشیم.

وی تاکید کرد: البته این موضوع باعث شد حجم کاری همکاران ما خیلی بیشتر شود؛ چراکه با همان تعداد نیروی انسانی قبلی باید دو فضا را مدیریت می کردیم و عملا حجم کاری دو برابر و سختی برای همکاران مان دو چندان شد. درگیری و ابتلاء پرسنل بیمارستانی به کووید هم این سختی را در این 18 ماه تشدید می کرد.

فروغیان با بیان اینکه شرایط کاری ما هیچ زمانی در این ماه ها از سختی به آسانی تبدیل نشده است، نام کرد: نمی توان گفت که در زمان هایی شرایط ما سخت تر یا آسان تر بوده؛ چراکه بیماران کووید و غیرکووید مانند دو پله ترازو بوده اند؛ هر زمان بیماران کووید بیشتر می شد، بیماران غیرکووید کمتر می شدند و هرزمان کرونا کاهش می یافت، بیماران غیرکرونایی که در زمان کرونا به بیمارستان مراجعه نکرده بودند افزایش پیدا می کردند. این امر باعث شده که در این 18 ماه فعالیت همکاران ما همیشه خیلی پررنگ باشد.

وی متذکر شد: از طرف دیگر باید توجه داشت بیمارستان قائم(عج) مرکز ارجاعی بیماران مغز و اعصاب است و همزمان که بیماران کووید باید مدیریت می شدند، بیماران غیرکووید هم باید به خوبی ساماندهی می شدند و هر دو حوزه پیش می رفت. به ویژه اینکه در سکته های مغزی زمان طلایی درمان وجود دارد و اگر در این زمان پیروز شویم، می توانیم از بسیاری ناتوانی ها جلوگیری کنیم.

رئیس بخش اورژانس بیمارستان قائم(عج) مشهد در پاسخ به خبرنگاران درباره مدیریت این زمان طلایی در حوزه بیماران غیرکووید با وجود حجم بالای بیماران کرونایی اظهار کرد: در بحث اورژانس بازوهایی وجود دارد که هر زمان ورودی اورژانس از حدی بالاتر می رود، مدیریتی از سوی ستاد صورت می گیرد و با تقسیم بار کاری در بین اورژانس های بیمارستان های مختلف باعث می شوند تا تعادل حفظ شود.

فروغیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا کد 724 (سکته حاد مغزی) فقط در بیمارستان قائم(عج) و به صورت محدودتر در رضوی پذیرش می شود و این محدودیت باعث ایجاد چه مسائلی می شود، بیان نمود: امیدوارم همانطور که کد 247 (سکته حاد قلبی) را در بسیاری از اورژانس های سطح شهر فعال کردیم، برای کد 724 هم این اتفاق بیفتد. البته گویا قرار است در بیمارستان هاشمی نژاد این امر محقق شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 2 مهر 1400 بروزرسانی: 2 مهر 1400 گردآورنده: baliro.ir شناسه مطلب: 1942

به "هر ماموریت اورژانس بین 10 تا 20 میلیون ریال هزینه دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر ماموریت اورژانس بین 10 تا 20 میلیون ریال هزینه دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید