آداب تغذیه ای افطار را به جا آورید

به گزارش تور بالی اندونزی، در زمان روزه داری در نیمه اول سال، به علت طولانی بودن مدت روز تقریبا بعد از ساعت 9 صبح، سیستم هضم غذا و سپس حوالی ساعت 2 بعدازظهر، سیستم جذب غذا در دستگاه گوارش کاملا خاموش می گردد، زیرا دیگر غذایی برای هضم و جذب باقی نمانده است.

آداب تغذیه ای افطار را به جا آورید

نزدیک به زمان افطار، بدن در کم آب ترین زمان ممکن واقع شده است. غلظت شیره های گوارشی بالاست و مقدار آن کم شده است.

جریان خون مویرگی در دستگاه گوارش کم شده و فشار خون و متابولیسم به حداقل ممکن رسیده است. از این رو دستگاه های بدن آمادگی هضم و جذب غذا را ندارند.

خوردن بدون برنامه و بی محابا می تواند اثر مخرب و غیرقابل جبرانی بر بدن ما داشته باشد. نفخ و ترش کردن، التهاب معده و اثنی عشر، زخم معده و اثنی عشر، کولیت و رفلاکس می تواند از اثرات افطار غیراصولی بر دستگاه گوارش باشد. همین طور بالارفتن فشار خون و بی حالی نیز از اثرات ثانویه افطار اشتباه است.

بهترین حالت افطار این گونه است که ابتدا افطار باید با یک نوشیدنی گرم مانند آب جوش نیمه داغ، چای یا شیر نیمه داغ همراه با کمی شیرینی طبیعی مانند خرما یا شیرینی های خانگی دیگر آغاز گردد.

به خوردن بسیار کمی از غذاهای سبک مانند نان و پنیر یا حلیم یا آش بسنده گردد. بلافاصله از سر سفره برخیزید و به کارهای دیگر مشغول شوید.

در این فاصله از خوردن مقادیر متعادلی مایعات مانند چای کمرنگ، شربت آبلیموی کم شکر یا نوشیدنی های دیگر مشغول شوید.

در صورت امکان پیاده روی مختصری انجام دهید و حداقل 45 دقیقه بعد از اذان دوباره به سفره رجوع و شام را بنا بر احتیاج فردی خود میل کنید.

حداقل یک ساعت پس از شام و قبل از خواب بهترین زمان مصرف میوه است. بهتر است از خوردن میوه های ادرارآور مانند هندوانه و مصرف نوشیدنی های کاهش دهنده آب بدن مانند چای پررنگ و قهوه خودداری کنید.

مهرداد رحیم زاده - کارشناس تغذیه و رژیم درمانی / روزنامه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 14 تیر 1400 بروزرسانی: 14 تیر 1400 گردآورنده: baliro.ir شناسه مطلب: 1828

به "آداب تغذیه ای افطار را به جا آورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آداب تغذیه ای افطار را به جا آورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید