انواع جایگزین شیر در کیک

به گزارش تور بالی اندونزی، افراد به دلایل مختلفی در پی جایگزین شیر در کیک و شیرینی هستند! در حالی که شیر ممکن است منبع کلسیم خوبی است اما بعضی از افراد به علت حساسیت غذایی، کوشش برای کاهش مصرف چربی و کلسترول یا به دلایل محیط زیستی یا حقوق حیوانات، در پی جایگزین شیر در پخت کیک خانگی هستند.

انواع جایگزین شیر در کیک

انواع مختلفی از جایگزین شیر وجود دارند که می توان از آنها برای پخت کیک های خوشمزه مانند کیک سیب، چیز کیک، کیک شکلاتی، شیرینی ناپلئونی، مافین و غیره استفاده کرد. برای شناخت بیشتر جایگزین های شیر برای پخت کیک، با مقاله دیگری از وبلاگ خبرنگاران همراه باشید.

اهمیت استفاده از جایگزین شیر در کیک

شیر یک عنصر ضروری در کیک پزی است که به کیک بافتی همگن و نرم می دهد. اما گاهی اوقات ممکن است به جایگزین شیر در کیک خانگی احتیاج باشد. برای مثال، گیاهخواران و افرادی که به شیر حساسیت دارند، نمی توانند کیکی که بر پایه شیر تهیه شده است را نوش جان نمایند.

در چنین مواقعی است که کیک پز در پی یک جایگزین خوب برای شیر می گردد. همۀ جایگزین ها با هم برابر نیستند، هر کدام دارای مواد مغذی، رنگ، بافت و طعم متفاوتی هستند. بنابراین، باید در انتخاب جایگزین مناسب به نوع کیک و خصوصیات هر کدام از جایگزین ها توجه گردد.

برای مثال، بگذارید میزان چربی که از ویژگی های مهم شیر است و در پخت یک کیک عالی مؤثر است، بحث کنیم:

برای درک بهتر نحوه عملکرد شیر در پخت، انواع شیر را به همراه محتوای چربی آنها آنالیز می کنیم. محتوای پروتئین، چربی، شکر و خامه یک شیر کامل برای تهیه یک کیک خوشمزه ایدئال است. شیر کامل به طور کلی 3.25 درصد چربی دارد. در طرف دیگر، شیر بدون چربی معمولاً در حدود 0.5 درصد چربی دارد. باید بگوییم که هرچه چربی شیر بیشتر باشد، کیک طعم قوی تر و بافتی نرم و پایدارتر پیدا می نماید.

در مثال باید متوجه شدیم که چربی بیشتر شیر باعث بهبود خواص کیک می گردد. بنابراین، مهم است که در زمان انتخاب جایگزین برای شیر، به میزان چربی آن توجه کنید.

محصولات لبنی به عنوان جایگزین شیر در کیک

انتخاب اول برای عدم استفاده از شیر معمولی در کیک، جایگزین های لبنی است. محصولات لبنی می توانند جایگزین مناسبی برای شیر معمولی باشند. این مواد غذایی بر پایه شیر ساخته شده اند اما در نبود شیر می توانند در پخت کیک استفاده شوند:

خامه سفید

خامه سفید از چربی شیر فراوری می گردد اما نسبت به شیر کامل، دارای غلظت و حالتی کرم مانند است. بسیاری از دستور العمل های پخت کیک که خامه احتیاج دارند، آنهایی هستند که بافتی خامه ای به کیک می دهند بدین معنا که خامه برای کیک های اسنفجی مناسب نخواهد بود. بعلاوه می توانید خامه پُر چرب را با شکر شیرینی پزی مخلوط کنید تا یک کرم خوشمزه ای تهیه گردد. فقط مراقب باشید که بیش از حد خامه را هم نزنید زیرا آن را تبدیل به کره می نماید.

ماست

ماست معمولی می تواند جایگزین خوبی برای شیر در پخت شیرینی هایی مانند کیک یا پنکیک گردد. یک ماست یونانی خامه ایِ غلیظ، بهتر از یک ماست شل تر و رقیق تر عمل می نماید. افزودن یک قالب کره برای افزودن میزانی چربی به ماست نیز توصیه می گردد. آب را اضافه کنید تا ماست به غلظت شیر برسد. اگر در حال تهیه یک کیک شیرین هستید، احتمالاً باید کمی بیشتر از حالت عادی شکر اضافه کنید تا ترشی ماست جبران گردد.

شیر تغلیظ شده

شیر تغلیظ شده (Evaporated Milk) یکی دیگر از انواع جایگزین شیر در کیک خانگی است که ماندگاری نسبتاً طولانی دارد. غالباً از شیر تغلیظ شده به جای خامه سنگین برای پخت کیک بدون چربی زیاد استفاده می گردد. فقط برای کاهش غلظت این نوع شیر ضروری است که به آن به میزان لازم، آب افزود.

شیر خشک

می توان از شیر خشک برای افزودن غلظتی خامه ای به کیک استفاده کرد. بعلاوه می توانید آن را به اسموتی و میلک شیک خود نیز اضافه کنید تا مقدار پروتئین موجود در آن را افزایش دهید. حتی می توانید آن را به مخلوط کاکائو داغ خانگی که روی کیکی ریخته می گردد نیز بهره کامل را ببرید. شیر خشک از نظر مواد مغذی مانند شیر کامل است و چیزی کم ندارد. بعلاوه، شیر خشک برای تهیه کیک بدون شکر نیز مناسب است.

توجه: می توان از آب به عنوان جایگزین شیر استفاده کرد اما باید تغییراتی در آن ایجاد گردد. برای مثل، یک قاشق غذاخوری کره یا خامه را به همراه هر فنجان آب به دستور پخت کیک خود اضافه کنید ولی توجه داشته باشید که ماده اصلی شما آب است.

شیرهای غیرلبنی به عنوان جایگزین شیر در کیک

جایگزینی های غیرلبنی از نظر مقدار چربی، پروتئین و نشاسته متفاوت هستند، بنابراین انتخاب مناسب ترین جایگزین به نوع کیک و خواسته های آشپز بستگی دارد. در حال حاضر، انواع بی شماری از شیرهای غیرلبنی در بازار موجود هستند که انتخاب خر کدام به ذائقه افراد بستگی دارند. شیرهای غیرلبنی عبارتند از:

شیر برنج

بسیاری از افراد می دانند که شیر برنج نزدیک ترین طعم دهنده به شیر گاو است؛ اما از آنجا که بسیار رقیق است، برای تهیه کیک های خامه ای مناسب نیست. شیر بادام، شیر سویا و جو دوسر غلیظ تر هستند و می توان از آنها برای تهیه کیک های خامه ای استفاده کرد. از نظر مواد مغذی، شیر برنج پروتئین کمتری نسبت به شیر سویا یا شیر بادام دارد.

شیر سویا

شیر سویا یکی از اولین انواع شیرهای غیرلبنی محبوب در دنیا است. این ماده غذایی که می توان از آن برای جایگزین شیر در کیک استفاده کرد، یکی از برترین انتخاب های ممکن است. مانند شیر برنج طعم خنثی دارد و برای تهیه انواع کیک ها عالی است. شیر سویا تقریباً به میزان شیر لبنی دارای مواد مغذی است؛ از پروتئین و کلسیم گرفته تا منبعی عالی برای ویتامین B12، شیر سویا حتی چربی کمتری دارد و بدون کلسترول است.

شیر جو دوسر

شیر جو دوسر طی چند سال گذشته به طرز شگفت آوری در صنعت کیک پزی معروفیت یافته است. این معروفیت بالا بدین علت است که شیر جو دوسر بافت غلیظی دارد و تهیه کیک های خامه ای عالی است. مانند شیر بادام یا سویا، دارای طعم خنثی است که باید به وسیله شیرین نماینده های مختلف، در پخت کیک استفاده گردد. شیر جو دوسر حتی برای کسانی در پی جذب کالری کمتر هستند، انتخاب خوبی است.

شیر بادام

شیر بادام با طعم دلپذیر آجیلی که دارد، در پختن انواع و اقسام کیک ها استفاده می گردد. طعم بادام در کیک می تواند به ویژه برای بچه ها خوشایند باشد اما ممکن است این طعم به میزان زیادی وجود داشته باشد که برای حفظ تعادل، بهتر است در کیک از شیرین نماینده ها، شکلات یا آب به میزان زیاد استفاده گردد. در هر صورت، شیر بادام از برترین گزینه های برای جایگزین شیر در کیک است.

شیر نارگیل

شیر نارگیل دارای طعم نارگیلی مشخصی دارد که این ویژگی علت قانع نماینده ای برای پخت کیک نارگیلی است. اگر از این شیر در کیک پزی استفاده می کنید، احتیاجی به شیرین نماینده هایی مانند عسل ندارید زیرا شیر نارگیل خود به تنهایی مزه شیرینی دارد. از نظر مواد مغذی نیز باید گفت که شیر نارگیل سرشار از مواد معدنی و ویتامین هاست. بعلاوه می تواند رقیق و غلیظ باشد که این ویژگی باعث می گردد بتوان از آن در ساخت انواع کیک استفاده کرد. از شیر نارگیل برای تهیه کیک بدون شکر نیز استفاده می گردد.

توجه: بسیاری از انواع دیگر شیرهای غیرلبنی مانند شاهدانه، کتان و حتی شیر نخود فرنگی (که اصلاً طعم نخود ندارد) نیز وجود دارند که برای جایگزین شیر در کیک کمتر محبوب هستند.

کلام آخر

انتخاب یک جایگزین شیر در کیک خانگی مهم است زیرا این مهم در طعم، بافت و ظاهر کیک تأثیر بسیاری می گذارد. معمولاً جایگزین های لبنی برترین انتخاب هستند اما اگر به لبنیات حساسیت دارید، از جایگزین های غیرلبنی مانند شیر برنج، شیر نارگیل، شیر جو دوسر و غیره بهره ببرید. با این حال، جایگزین های مختلف شیر را برای کیک پزی امتحان کنید تا ببینید کدام یک می توانند کیکی ایدئال تهیه نمایند.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 24 بهمن 1403 بروزرسانی: 24 بهمن 1403 گردآورنده: baliro.ir شناسه مطلب: 2551

به "انواع جایگزین شیر در کیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع جایگزین شیر در کیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید