خواص شگفت انگیز خیارشور
به گزارش تور بالی اندونزی، شاید برایتان عجیب باشد اما خیارشور نیز برای سلامتی مفید است. در ادامه با خواص آن آشنا می شوید.
خیارشور چیست؟
خیارشور از جمله خوراکی های حاوی مواد مغذی بوده و یک منبع عالی از باکتری های خوب است که در شکم ما زندگی می نمایند که به باکتری های پریبیوتیک معروفند. با این وجود، آنچه که بسیاری از مردم نمی دانند این است که می توانند از روش تهیه خیارشور برای نگهداری از میوه ها، ادویه جات و سبزیجات دیگر نیز استفاده نمایند. مثلا به جز خیارشور، سبزیجات دیگر را نیز مانند انبه می توان با استفاده از همین روش نگهداری کرد. بسیاری از شور ها با ترکیب نمک، فلفل و سرکه درست می شوند. با این حال، شور های تخمیر شده در فرهنگ های آسیایی بسیار محبوب هستند.خواص خیارشور
1. منبع آنتی اکسیدانعلاوه بر ویتامین ها، ترکیبات زیست فعال بسیاری نیز در میوه ها و سبزیجات وجود دارند که از مزایای آنتی اکسیدانی برخوردار هستند. با این حال چنین ترکیباتی متاسفانه در طول فرایند طبخ از بین می فرایند زیرا که بسیاری از این ترکیبات نسبت به دما حساس هستند و در برابر حرارت زیاد، شکسته یا غیرفعال می شوند. فرایند تهیه خیارشور (یا به طور کلی شورها)، از این اتفاق جلوگیری می نماید چرا که خیار و سبزیجات به صورت خام به محلول افزوده می گردد و در نتیجه تمام خواص آنتی اکسیدانی آن حفظ می گردد. مصرف اندازه مناسب آنتی اکسیدان، می تواند بدن را از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد مصون بدارد و به حفظ سلامتی یاری کند.
2. افزایش سلامت دستگاه گوارشهمه ما می توانیم از این مزیت سود ببریم چرا که گاهی اوقات به دلیل عدم تعادل باکتری ها یا مصرف نکردن فیبر کافی، دچار اختلالات گوارشی می شویم. خوشبختانه، خیارشور اینجاست که به ما یاری کند تا هر دوی این مسائل را حل کنیم. از آنجا که سرکه سرعت رشد باکتری ها را کاهش می دهد، زمان کافی برای رشد باکتری های پریبیوتیک در ترکیب خیارشور مهیا می گردد. بعلاوه ترکیبات خیار به خودی خود پریبیوتیک هستند، بنابراین می توانید حتی قبل از تبدیل شدن به شور آن را مصرف کنید و از خواص آن بهره مند شوید.
میوه ها و سبزیجات بعلاوه به عنوان منابعی از فیبر شناخته شده هستند. همانطور که می بینید با مصرف خیارشور، با یک تیر چندنشان می توانید بزنید و همین عامل می تواند شما را قانع کند تا خیارشور را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.
3. یاری به کنترل دیابتخیارشور به طور کلی کم کالری و کم کربوهیدرات است که باعث می گردد یک خوراکی بی نقص برای افراد مبتلا به دیابت باشد. اما این همه خواص خیارشور برای افراد دیابتی نیست. HbA1C یک هموگلوبین است که به کنترل قند خون در بلند مدت یاری می نماید. اعتقاد بر این است که اسید استیک همراه با میوه ها و سبزیجات سطح HbA1C را افزایش می دهد و این یعنی کنترل قند خون.
4. بهبود سلامت کبدخیارشور و در واقع انواع مشابه آن، در بهبود عملکرد کبد در حذف سموم بسیار موثر بوده و بهبود کبد آسیب دیده به دلیل مصرف الکل را در پی خواهد داشت.
5. بهبود سلامت معدهباور عمومی بر این است که خیاشور، با افزایش اسیدیته معده همراه است و ممکن است گاهی موجب سوزش قلب گردد. حقیقت اما چیز دیگری است. سرکه، همانطور که می دانید، خواص بسیار زیادی برای سلامت دارد. مواد و ترکیبات موجود در سرکه، به تقویت دیواره های معده یاری می نمایند و معده را از آسیب های اسید معده مصون می دارد. این به نوبه خود، شما را از زخم معده یا سرطان معده دور می دارد.
6. یاری به کاهش وزنشورسازی یک روش عالی برای افزایش مصرف سبزیجات و میوه به رژیم غذاییتان است. اگر از روش های مصرف میوه و سبزی معمول خسته شده اید، می توانید آن ها را به شور تبدیل نموده و میل کنید. برای مثال، خیار شور، کم کالری و پر از آب است که باعث می گردد سریعا سیر شوید و حتی آن را به عنوان یک میان وعده کافی میل کنید.
7. درمان خانگی تهوع صبحگاهی زنان باردارآیا تا به حال فکر نموده اید که چرا زنان باردار بیش از دیگران خیارشور هوس می نمایند؟ به نظر می رسد که این به یک پایه و اساس علمی داشته باشد چرا که یکی از خواص خیارشور یاری به کاهش حالت تهوع صبحگاهی است. فقط به اندازه منطقی مصرف نمک در خیار شور برای زنان باردار دقت کنید چرا که مصرف زیاد می تواند فشار خون را در بارداری افزایش دهد.
8. کاهش خطر ابتلا به سرطان طحالخیلی ها فکر می نمایند که طحال؟! اصلا مگر طحال وظیفه خاصی دارد؟ حق با شماست، طحال نقش اساسی در بدن ایفا نمی نماید اما نقش بسیار مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد. طحال درواقع مخزن سلول های ایمنی و حتی کلنی باکتری های خوب است که سلامت روده را افزایش می دهد و شما را از ابتلا به عفونت ها دور می دارد.
همانطور که گفتیم، خیارشور منبع باکتری های پریبیوتیک و پروبیوتیک است که به حفظ سلامت طحال یاری می نماید. کمبود باکتری های پروبیوتیک در بدن با افزایش خطر سرطان طحال مرتبط است.
9. کاهش خطر ابتلا به عفونت مخمرعفونت های مخمری موجب آزار بسیاری از زنان است چرا که باعث خارش و سوزش واژن می گردد. مخمر یک بخش طبیعی در میکروفلور واژینال است، اما می تواند به دلایلی بیش از حد رشد کند و موجب بیماری گردد. خیار شور یاری می نماید که سطح مخمر تحت کنترل باشد و خطر ابتلا به عفونت های مخمری کاهش پیدا کند.
10. افزایش سلامت روانافزایش سلامت روان یکی از خواص خیار شور است که احتمالا موجب تعجبتان می گردد اما مکانیزم جالبی پشت آن هست که حتما قانعتان می نماید. همه می دانند که شکم ما به مغزمان ربط دارد، اما خیلی ها درک نمی نمایند که چگونه این اتفاق می افتد! به خاطر همین ارتباط صمیمی است که اضطراب و ناراحتی روحی و ذهنی، با حالت تهوع یا معده درد بازتابیده می گردد. در واقع یک عصب که نخاع را به شکم وصل می نماید، به عنوان یک تقویت نماینده بین شکم و مغز نیز عمل می نماید. سطح باکتری های پروبیوتیک در روده ها، تاثیر بالای کورتیزول را بر مغز کاهش می دهند به این معنی که این باکتری های ساده شما را آرام می نماید و خلق و خویتان را بهبود می بخشد.
11. درمان یبوستخیارشور حاوی مقادیر زیادی فیبر، آب و باکتری پروبیوتیک است که به حفظ عملکرد روده ها یاری می نماید. این عامل به حرکت آزادانه غذا در دستگاه گوارش یاری می نماید و در نتیجه فرآیند دفع ساده تر می گردد. از خواص خیارشور این است که احتمال ابتلا به یبوست و ماندن سموم در بدن را کاهش می دهد.
نتیجه گیریخواص خیارشور، همانطور که ملاحظه کردید بیشمار است. تنهاچیزی که باید مراقبش بود، اندازه نمک مصرفی در تهیه خیارشور است. مصرف زیاد می تواند به سلامت شما آسیب برساند؛ بنابراین اگر خیارشور دوست دارید و می خواهید از خواص آن بهره مند شوید، اندازه نمک موجود در آن را کنترل کنید.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون