21 فوت و فن خوشمزه ترین دلمه برگ مو ، از ادویه تا سبزی و نحوه پیچیدن
به گزارش تور بالی اندونزی، فوت و فن خوشمزه شدن دلمه برگ مو را بلد هستید؟ از است که معمولاً مادرها و مادربزرگ ها مهارت خاصی در درست کردن آن دارند. حقیقت این است که طرز تهیه دلمه برگ مو خانگی بسیار ساده است، اما برای درست کردن این غذا باید فوت و فن های تهیه آن را بدانید تا طعم و مزه دلمه شما لذیذ و اصیل گردد. اما مهم ترین فوت و فن دلمه برگ مو خوشمزه چیست؟ آیا چیزی در خصوص برترین روش پخت و دستور دلمه برگ مو می دانید؟ در این مقاله از در می توانید با چند فوت و فن دلمه برگ موی خانگی آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص فوت و فن تهیه دلمه برگ مو در منزل پاسخ خواهیم داد.
1- ترکیب سبزی دلمه برگ مو چیست؟
برای تهیه دلمه برگ مو معمولاً از ترکیب سبزی هایی مثل گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون تازه استفاده می گردد. بعضی افراد برای تهیه دلمه خانگی از مقداری برگ پیازچه نیز استفاده می نمایند که این کار طعم بی نظیری به دلمه شما می بخشد.
توصیه می گردد برای درست کردن دلمه برگ مو حتماً از سبزی تازه بهره ببرید، ساقه سبزی ها را قبل از خرد کردن جدا کنید و فقط برگ های سبزی را خرد کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره ترکیب سبزی دلمه روی لینک مطلب کلیک کنید.
2- چطور برگ مناسبی برای دلمه برگ مو انتخاب کنیم؟
مهم ترین فوت و فن دلمه برگ مو انتخاب برگ موی مناسب برای تهیه این غذا است. برگ هایی که برای تهیه دلمه برگ مو انتخاب می کنید باید تازه و شاداب باشند و رنگ آن ها سبز روشن باشد.
برگ های تیره و ضخیم برای تهیه دلمه برگ مو مناسب نیستند و طعم خوبی ندارند، بنابراین موقع چیدن برگ مو یا خرید آن در پی برگ هایی باشید که نازک تر، روشن تر و تازه تر هستند. بهتر است برگ هایی را انتخاب کنید که مقدار کف دست شما هستند.
هر چقدر برگ موها تیره تر و ضخیم تر باشند، سن بیشتری دارند و این برگ ها بعد از پخت موجب سفت شدن دلمه می شوند و احتیاج به پخت بیشتری دارند. بعد از انتخاب برگ باید آن ها را به آرامی بشویید. سپس برگ ها را برای 2 تا 3 دقیقه در آب بجوشانید تا نرم شوند و حالت شنماینده نداشته باشند.
در صورتی که برگ موی شما کمی ضخیم است، بهتر است برگ ها را چند دقیقه بیشتر بجوشانید. اگر فصل برگ مو تازه نیست می توانید برای تهیه دلمه برگ مو از کنسرو برگ مو بهره ببرید.
3- چاشنی دلمه برگ مو چیست؟
برای خوش طعم شدن دلمه برگ مو باید از مقداری سرکه یا آبلیمو در سس دلمه بهره ببرید. اضافه کردن مقداری شکر به سس دلمه موجب می گردد تا طعم دلمه شما کمی ملس گردد. بعضی افراد برای تهیه دلمه برگ مو از ادویه خاصی استفاده نمی نمایند، اما در صورت تمایل می توانید مقداری دارچین و یا پودر سیر را به غذا اضافه کنید.
برترین ادویه دلمه برگ مو استفاده از ترکیب فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، دارچین، پودر گل محمدی، زردچوبه، پودر سیر و نمک است. بعضی افراد برای طعم دادن به دلمه برگ مو از رب انار استفاده می نمایند و بعضی دیگر رب گوجه را با سرکه یا آبلیمو و مقداری شکر مخلوط می نمایند و آن را به عنوان سس دلمه روی آن می ریزند. برای مطالعه مطلب می توانی روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
ضمناً شما می توانید رب انار، رب گوجه، ، ،، ، ،، و را به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
4- روش تردتر شدن دلمه برگ مو چیست؟
به عنوان یک فوت و فن مهم دلمه برگ مو باید بدانید که هر چقدر دلمه شما بافت لطیف تر و تردتری داشته باشد، خوشمزه تر خواهد بود. برای ترد شدن دلمه برگ مو می توانید بعد از آماده شدن دلمه ها آن ها را برای 1 تا 2 دقیقه در مایکروویو قرار دهید.
این کار موجب می گردد تا دلمه های شما ترد و خوشمزه تر شوند. اگر به مایکروویو دسترسی ندارید، می توانید دلمه ها را چند دقیقه در فر یا توستر بگذارید.
بیشتر بخوانید:
5- دلیل وا رفتن دلمه برگ مو چیست؟
یک فوت و فن دلمه برگ مو که از وا رفتن آن جلوگیری می نماید، اضافه کردن آب به مقدار کافی است. در صورتی که آب زیادی به دلمه ها اضافه کنید، ممکن است تمام دلمه ها شل شوند و از هم بپاشند. به خاطر داشته باشید که آب را به مقدار ای اضافه کنید که پایین تر از سطح دلمه ها باشد.
انتخاب برگ موهای کوچک که نمی توان به خوبی آن ها را بقچه یا به صورت سیگاری رول کرد نیز یکی دیگر از دلایل وا رفتن دلمه برگ مو است. برای انتخاب برگ مو در بهتر است برگ هایی با مقدار کف دست را انتخاب کنید. اگر مقدار برگ شما کوچک است، می توانید 2 برگ را روی هم قرار دهید و بعد دلمه را آماده کنید.
نباید فراموش کنید برای جلوگیری از وا رفتن دلمه ها در قسمت پایین قابلمه حتماً چند عدد برگ کف قابلمه بچینید و بعد دلمه ها را به صورت وارونه در قابلمه بچینید و یک بشقاب را به صورت برعکس روی دلمه ها قرار دهید تا شکل دلمه ها تا انتخاب پخت حفظ گردد.
6- فوت و فن های پیچیدن دلمه برگ مو
یکی دیگر از مهم ترین نکات در طرز تهیه دلمه برگ مو خانگی روش پیچیدن دلمه است. برای آغاز باید برگ ها را چند دقیقه در آب بجوشانید. سپس یک لایه از برگ موها را کف قابلمه قرار دهید تا در زمان پخت دلمه ها به کف قابلمه شما نچسبند.
سپس برگ ها را به نوبت روی قسمت پشت برگ پهن کنید. در واقع قسمت براق و صاف برگ باید در بخش خارجی آن قرار بگیرد. مقداری از مواد داخل دلمه را در وسط برگ قرار دهید. سپس برگ ها را به آرامی و به صورت بقچه ای یا رولی ببندید.
برای پیچیدن دلمه برگ مو به صورت رولی ابتدا باید دو طرف برگ را به وسط جمع کنید. سپس از قسمت زیر برگ را رول کنید. برای پیچیدن بقچه ای دلمه برگ مو هم مطابق تصویر بالا عمل کنید.
7- تنظیم شعله گاز برای پخت دلمه برگ مو
برای پخت دلمه برگ مو باید حرارت شعله گاز را روی حالت میانه تنظیم کنید. زیاد بودن شعله گاز موجب تبخیر شدن آب درون قابلمه و سوختن دلمه ها می گردد. از طرفی کم بودن شعله گاز نیز زمان پخت را طولانی می نماید و موجب می گردد دلمه شما بیش از حد نرم و پخته گردد و وا برود.
8- لپه را بخیسانید
قبل از پخت لپه برای تهیه دلمه برگ مو حتماً آن را برای چند ساعت بخیسانید که نفخ آن گرفته گردد.
9- از برنج نیم دانه بهره ببرید
برای پختن دلمه برگ مو بهتر است از برنج ایرانی و ترجیحا برنج نیم دانه بهره ببرید. قبل از پخت برنج حتماً آن را چند ساعت در آب نمک بخیسانید. یادتان باشد برنج نباید خیلی بپزد و له گردد، همین که نیم پز گردد کافی است.
10- شکر بریزیم یا نریزیم؟
اگر دوست دارید طعم دلمه شما کمی ترش باشد، شکر را حذف کنید. ولی اگر دلمه برگ مو ملس دوست دارید مقداری کمی شکر به سس و چاشنی دلمه اضافه کنید.
11- آب گوشت بریزید
برترین روش پخت و دستور دلمه برگ مو این است که برای خوش طعم شدن آن مقداری آب گوشت در سس دلمه ها بریزید و اجازه دهید دلمه ها در آب گوشت بجوشند تا خوش طعم تر شوند.
12- سویا می تواند جایگزین گوشت چرخ نموده گردد
اگر گیاهخوار هستید و یا به هر دلیلی از گوشت استفاده نمی کنید، می توانید گوشت چرخ نموده را از این غذا حذف کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری سویا را همراه با پیاز سرخ کنید و این غذا را به صورت کاملاً گیاهی تهیه کنید.
13- روش چیدن صحیح دلمه برگ مو در قابلمه
بعد از پیچیدن دلمه ها باید آن ها را به صورت فشرده و به پشت داخل قابلمه قرار دهید و سپس چاشنی دلمه را روی آن بریزید. در نهایت یک بشقاب روی دلمه ها بگذارید. این ترفند دلمه برگ مو از وا رفتن دلمه ها جلوگیری می نماید.
14- چاشنی رب انار طعم دلمه را خوشمزه تر می نماید
برای تهیه دلمه برگ مو با رب انار باید برای تهیه سس دلمه از مقداری رب انار ملس و رقیق شده با آب به جای سرکه و آبلیمو اضافه کنید.
15- نکات سرو دلمه برگ مو را نباید فراموش کنید
قبل از سرو کردن دلمه برگ مو صبر کنید تا غذا کمی سرد گردد و سپس آن را به ظرف مورد نظرتان منتقل کنید. این یکی از فوت و فن های دلمه برگ مو است که از وا رفتن و ریختن دلمه ها جلوگیری می نماید.
16- از عصاره گوشت یا گیاهی بهره ببرید
یک فوت و فن دلمه خوشمزه این است که یک عدد عصاره گوشت یا اگر گیاهخوار هستید عصاره گیاهی به سس دلمه اضافه کنید. در این صورت مراقب نمک دلمه باشید. اگر قصد دارید عصاره اضافه کنید نمک مواد دلمه را کمتر در نظر بگیرید.
17- چاشنی دلمه را کی اضافه کنیم؟
برترین زمان اضافه کردن چاشنی دلمه بعد از چیدن دلمه ها در قابلمه و قبل از قرار دادن بشقاب روی آنها است.
18- چکار کنیم دلمه برگ مو سفت نگردد؟
یکی از مهم ترین نکات دلمه برگ مو و دلیل سفت شدن آن این است که برای تهیه این غذا از برگ های پیر ضخیم استفاده می گردد. برای درست کردن دلمه برگ مو باید از برگ های تازه، نازک و سبز روشن بهره ببرید. در صورتی که برگ موها به درستی با آب یا سس مخصوص دلمه نپزند نیز ممکن است دلمه شما سفت گردد.
19- چکار کنیم دلمه برگ مو کف قابلمه نچسبد؟
فوت کوزه گری دلمه برگ مو رعایت همین نکته است. قبل از چیدن دلمه های برگ مو در قابلمه چند برگ دلمه را کف قابلمه قرار دهید و سپس دلمه ها را روی آن بچینید.
20- دلمه باید حسابی با سس مزه دار گردد
برای اینکه یک دلمه خوشمزه و جا افتاده داشته باشید صبر کنید تا دلمه روی شعله میانه گاز بپزد و سس آن حسابی غلیظ گردد و به خورد دلمه برود. سس دلمه نباید آبکی باشد.
21- تزیین دلمه با پیاز داغ و زرشک
برای تزیین دلمه برگ مو می توانید از مقداری پیاز داغ () و زرشک بهره ببرید. پیشنهاد می گردد اطراف ظرف را با جعفری تازه پر کنید و چند برش لیمو ترش تازه نیز در کنار آن قرار دهید.
شما می توانید در صورت تمایل می توانید انواع، عصاره، ، ، ، گوشت چرخ نموده و زرشک را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
سوالات متداول درباره ترفندهای درست کردن دلمه برگ مو
برای تهیه دلمه برگ مو از چه موادی استفاده می گردد؟
در طرز تهیه دلمه برگ موی خانگی از برگ تازه مو، پیاز، برنج، لپه، سبزی دلمه، گوشت چرخ نموده، شکر، سرکه، ادویه دلمه و رب گوجه فرنگی استفاده می گردد.
چرا دلمه برگ مو سفت می گردد؟
یکی از مهم ترین نکات دلمه برگ مو و دلیل سفت شدن آن این است که برای تهیه این غذا از برگ های پیر ضخیم استفاده می گردد. برای درست کردن دلمه برگ مو باید از برگ های تازه، نازک و سبز روشن بهره ببرید. در صورتی که برگ موها به درستی با آب یا سس مخصوص دلمه نپزند نیز ممکن است دلمه شما سفت گردد.
چاشنی دلمه برگ مو را کی اضافه کنیم؟
چاشنی یا سس دلمه برگ مو را باید بعد از پیچیدن دلمه ها و چیدن آن ها در قابلمه اضافه کنید و دلمه ها را در چاشنی بجوشانید تا طعم بگیرند.
منبع: افق کوروش