تاثیر میوه و سبزیجات بر استحکام استخوان ها
به گزارش تور بالی اندونزی، در صورتی که پروتئین به مقدار کافی دریافت نشود استخوان استحکام خود را از دست می دهد. سبزیجات و میوه برای استخوان بسیار مفیدند و شرایطی را به وجود می آورند که اتلاف استخوانی کاهش می یابد. با ما همراه باشید.
چگونه میوه ها و سبزیجات از استخوان ها محافظت می نمایند
سلامت استخوان برای همه سنین، به ویژه برای سالمندان که شکستگی استخوان می تواند تهدیدی برای زندگی شان باشد، یک نگرانی جدی محسوب می شود.سلامت استخوان اغلب برحسب تراکم تعریف می شود، زیرا هر چقدر استخوان ها متراکم تر باشد حاکی از قوت استخوان هاست.
بالطبع احتمال شکستگی استخوان های قوی تر در سنین بالا کمتر خواهد بود. تراکم استخوان در اوایل دهه 30 زندگی هر فرد به اوج خود می رسد و سپس آغاز به کم شدن می نماید.
سرعت این کاهش به سلامت، تغذیه، سبک زندگی و فاکتور های ژنتیکی متفاوت، وابسته است.
برای مثال، یائسگی به کاهش سریع تراکم استخوان منجر می شود، بنابراین یائسگی زودرس مساویست با کاهش تراکم استخوان بیشتر و سریع تر.
بلند کردن اجسام سنگین استخوان ها را قوی تر و منجر به عدم کاهش تراکم استخوان نسبت به کسانی که اجسام سنگین بلند نمی نمایند، می شود.
رژیم غذایی چگونه استخوان ها را تحت تاثیر قرار می دهد
با وجود اینکه محققان از گذشته به تاثیر رژیم غذایی بر سلامت استخوان باور داشتند، اما اطلاعات در خصوص مواد غذایی کاملاً مفید همچنان مجهول است.از دیرباز لبنیات به عنوان منبع کلسیم برای بهبود سلامت استخوان شناخته می شد، اما مطالعات اخیر حاکی از آن است که مصرف لبنیات برای محافظت در برابر شکستگی استخوان آن گونه که همواره هواداران لبنیات می گفتند، نیست.
میوه ها و سبزیجات اغلب برای سلامت استخوان چندان مهم نیستند، اما در مطالعه ای تازه نشان داده شد که آن ها در حقیقت نقشی کلیدی برای محافظت در مقابل بعضی اثرات مضر رژیم های غذایی غربی ناسالم روی استخوان ها ایفا می نمایند.
چگونگی تاثیر یون هیدروژن بر سلامت استخوان ها
بدن ما خون را با دقت در یک تعادل نزدیک اسید - بازی نگه می دارد. اگر فرد ترکیبات اسیدی زیادی مصرف کند، بدن با ترکیبات موجود در خون می تواند اسید را از خون جذب و یون هیدروژن را به میزان طبیعی آن برگرداند و تعادل بخشد.بعلاوه از کلیه ها برای دفع بعضی از ترکیبات اسیدی به منظور بازگرداندن یون هیدروژن به سطح قلیایی تر استفاده کند.
استخوان ها به عنوان منبعی از ترکیبات قلیایی به کار گرفته می شوند که می توانند در تعادل بخشیدن به اسید موجود در خون نیز استفاده شوند.
اگر میزان زیادی اسید بافر بی کربونات، خون و کلیه ها را در بر گیرد ممکن است بدن برای حفظ تعادل اسید با ترکیبات شیمیایی، موجب شکستن استخوان شود.
بنابراین اعتقاد بر اینکه کمبود یون هیدروژن می تواند کشنده باشد، کوته بینانه به نظر می رسد. بدن یک استخوان کوچک را در کوتاه مدت قربانی می نماید تا مطمئن شود که ما در آینده زنده می مانیم.
در صورت پیروی از یک رژیم غذایی صحیح، موجب بازسازی استخوان ها شده و هیج آسیبی به آن ها وارد نمی شود.
اما با پیروی از رژیم غذایی نادرست و جریان مداوم اسید در بدن، قربانی شدن استخوان ها برای حفظ یون هیدروژن خون همچنان ادامه می یابد.
نتایج مطالعات منتشر شده از سوی جمعی از محققان تعجب آنها را برانگیخت زیرا ترکیبات قلیایی پتاسیم در میوه و سبزیجات می تواند به نبرد با بعضی از این اسید ها برود و منجر به مقاومت استخوانی شود و حتی موجب بهبود سلامت آنها در مراحل بعدی زندگی شود.
دست آورد های محققان چه بود؟
جهت مطالعه اهمیت ترکیبات قلیایی برنامه غذایی بر سلامت استخوان، تیم مطالعاتی اطلاعات گوناگونی جمع آوری کردند که نشان داد چگونه ترکیبات قلیایی پتاسیم سیترات و پتاسیم بی کربنات در مقایسه با دارونما ها روی سلامت استخوان تاثیر گذار بودند.آنها از نشانگر شکست استخوان در خون و ادرار استفاده کردند، بعلاوه مطالعات مستقیم تراکم استخوان تاکید می نماید که سلامت استخوان تحت تاثیر این ترکیبات قرار می گیرد.
درحالی که بعضی از نتایج مطالعات نشان داد که گنجاندن پتاسیم سیترات یا پتاسیم بی کربنات در برنامه غذایی چه به وسیله مکمل ها و چه به وسیله میوه ها و سبزیجات قطعا شکستن استخوان ها را کاهش می دهد.
این چه مفهومی برای شما دارد
جایگزین نمودن منابع اسیدی مرسوم در رژیم غذایی، مانند گوشت یا حبوبات با میوه ها و سبزیجات فراوانمی تواند در حالی که که پا به سن می گذارید به قوت و سلامت استخوان ها یاری کند و به طور بالقوه مانع از پوکی استخوان شود.
منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخون