طرز تهیه کلم پلو شیرازی؛ غذای لذیذ و پرطرفدار استان فارس

به گزارش تور بالی اندونزی، هوس یک غذای شیرازی به سرتان زده است؟ با ما همراه باشید و طرز تهیه کلم پلوی شیرازی مشهور را بیاموزید و ضیافتی بی نظیر را با این غذا تدارک ببینید.

طرز تهیه کلم پلو شیرازی؛ غذای لذیذ و پرطرفدار استان فارس

کلم پلو، غذایی محبوب در میان ایرانیان است که به روش های مختلفی در سراسر ایران طبخ می شود؛ اما اصالت آن به شهر شیراز برمی شود. کلم پلوی شیرازی معمولا از کلم، برنج، سبزیجات و ادویه های مختلف تشکیل می شود. کلم استفاده شده در این غذا، کلم قمری است که بعضی آن را با نام کلم سنگ یا قنبید می شناسند. کلم پلوی شیرازی، پلویی کاملا سبز به همراه خلال های کلم قمری است که طعم اصلی آن، در مرحله اول از ترخون و سپس از کلم قمری می آید. با خبرنگاران همراه شوید تا اطلاعات بیشتری از طرز تهیه کلم پلوی شیرازی به دست آورید.

با طرز تهیه کلم پلو شیرازی آشنا شوید:

  • مواد لازم کلم پلو شیرازی
  • طرز تهیه کلم پلو شیرازی
  • نکات تهیه کلم پلوی شیرازی
  • سفر به شیراز با طعم کلم پلوی شیرازی

مواد لازم کلم پلو شیرازی

برای 8 نفر

  • 1 کیلوگرم کلم قمری (یا کلم پیچ)
  • 1 کیلوگرم برنج
  • 2 عدد پیاز کوچک پوست کنده و نگینی خردشده
  • 500 گرم سبزی مخصوص کلم پلو (تره، ترخون، ریحان و شوید)
  • روغن به اندازه لازم
  • نمک، دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
  • 2 قاشق غذاخوری آبلیمو یا آبغوره

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه

  • 4 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
  • 300 گرم گوشت چرخ نموده
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • روغن به اندازه لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

1. ابتدا برنج را بشویید و به مدت چند ساعت با اندازهی آب و نمک خیس کنید.

2. پیازها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

3. کلم قمری ها را پوست بگیرید و آن ها را به صورت خلالی درآورید. سبزی های تمیز شده مخصوص کلم پلو را هم خرد کنید.

4. کلم های خرد شده را در آن سرخ کنید و در حین سرخ شدن، به آن آبلیمو بزنید.

5. سبزی های مخصوص کلم پلوی خردشده را به کلم اضافه کنید و آن ها را تفت دهید. سپس پیازهای سرخ شده، فلفل سیاه، دارچین و کمی نمک را به آن اضافه کنید.

6. در قابلمه ای بزرگ، اندازهی آب و نصف قاشق مرباخوری زردچوبه بریزید. سپس برنج را به روش آبکشی تهیه کنید.

7. ته دیگ مورد نظر خود را در ته قابلمه بگذارید و برنج آبکش نموده را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید. شما می توانید کلم و سبزی را به صورت لایه ای بین برنج قرار دهید و پس از پخت، آن را هم بزنید.

8. در قابلمه را ببندید و دمکنی بگذارید. آن را روی حرارت ملایم گاز بگذارید و اجازه دهید تا کلم پلو دم بکشد.

9. در همین حین، برای تهیه کوفته ریزه، گوشت و پیاز رنده شده را داخل کاسه بریزید. سپس آرد نخودچی را به همراه فلفل، زردچوبه و نمک به آن بیفزایید و خوب با دست ورز دهید. گوشت را به شکل کوفته های کوچک گرد دربیاورید و در روغن سرخ کنید.

10. کوفته های سرخ شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با کلم پلو دم بکشند.

نکات تهیه کلم پلوی شیرازی

  • برای تهیه یک کیلوگرم سبزی مخصوص کلم پلو، باید نیم کیلو ترخون را با نیم کیلو ترکیب ریحان، تره و شوید (به نسبت های مساوی) مخلوط و خرد کنید.
  • بعضی برای گرفتن بوی کلم، آن را همراه با سرکه در کمی آب می جوشانند.
  • بعضی افراد، کوفته ریزه ها را لابه لای پلو می ریزند؛ اما می توانید طبق دستور پخت ارائه شده آن ها را روی برنج قرار دهید.
  • برای خوش طعم کردن کوفته ریزه ها می توان به آن ها دارچین و گرد لیمو امانی نیز اضافه نمود.
  • می توانید از زعفران دم نموده هم برای خوش عطر کردن این غذا بهره ببرید.
  • کلم پلوی شیرازی را می توان بدون کوفته ریزه گوشت هم سرو کرد. این غذا، گزینه ای مناسب برای گیاهخواران به شمار می آید.
  • هنگام آبکش کردن برنج می توانید در آب آن اندازهی ریحان و ترخون خشک بریزید.
  • کلم پلوی لذیذ شیرازی را می توانید با سالاد شیرازی سرو کنید.

سفر به شیراز با طعم کلم پلوی شیرازی

شیراز، یکی از مجذوب کننده ترین مقاصد جهانگردی کشور عزیزمان است. این شهر با تاریخ و فرهنگی غنی در کنار مردمانی دوست داشتنی و مهمان نواز، هر سال میزبان هزاران جهانگرد ایرانی و خارجی است. مزه کردن غذاهای محلی شیراز، یکی از تجربه هایی است که به هیچ وجه نباید در سفر به این شهر از دست بدهید. به رستورانی محلی بروید و کلم پلوی شیرازی، مشهورترین غذای این خطه را سفارش دهید. عطر و طعم کلم پلو با کوفته ریزه های گوشتی لذیذ در کنار سالاد رنگارنگ شیرازی، هر ذائقه ای را راضی خواهد نمود.

اگر پیروز به طبخ کلم پلوی لذیذ شیرازی از مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی شدید، حتما زیر همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران بنویسید. نباید فراموش کنید که از کلم پلوی شیرازی خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر آن را با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

طرز تهیه کلم پلو شیرازی با کلم قمری چیست؟

کلم پلو شیرازی با کلم قمری به این صورت تهیه می شود که باید کلم قمری خلالی خردشده را در روغن سرخ کنید. سبزی خردشده را همراه با پیازهای سرخ شده، فلفل سیاه، دارچین و کمی نمک در غذا بریزید. مخلوط کلم و سبزی را به صورت لایه ای بین برنج آبکش شده قرار دهید و آن را دم بگذارید.

کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی چطور تهیه می شود؟

برای کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی کافی است، گوشت و پیاز رنده شده را با آرد نخودچی، فلفل، زردچوبه و نمک مخلوط کنید و با دست ورز دهید. گوشت را به شکل کوفته های کوچک گرد دربیاورید و در روغن سرخ کنید. گوشت قلقلی را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با کلم پلو دم بکشد.

منبع: کجارو / بیتوته / ایرنا زندگی / فرارو / نمناک
انتشار: 1 دی 1403 بروزرسانی: 1 دی 1403 گردآورنده: baliro.ir شناسه مطلب: 2527

به "طرز تهیه کلم پلو شیرازی؛ غذای لذیذ و پرطرفدار استان فارس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلم پلو شیرازی؛ غذای لذیذ و پرطرفدار استان فارس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید