فرنی بهار نارنج
به گزارش تور بالی اندونزی، فرنی بهار نارنج یکی از معطرترین و محبوب ترین و از ساده ترین انواع دسر فوری ایرانی است. شما می توانید این دسر سنتی و خوش عطر را با نشاسته گل یا آرد برنج در ترکیب با شیر گاو سرد و باکیفیت یا با انواع شیر گیاهی درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه فرنی بهار نارنج را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه فرنی بهار نارنج در یک نگاه
برای تهیه فرنی بهار نارنج، ابتدا شیر سرد و آرد برنج یا نشاسته را در قابلمه ای مناسب کاملا مخلوط کنید. سپس، این قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیوسته هم بزنید تا مایه غلیظ گردد. در ادامه، شکر را بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید تا شکر کاملا در مایه حل گردد.
پس از آن، گلاب، عرق بهار نارنج و در صورت تمایل زعفران دم نموده را اضافه کنید و اجازه دهید عطرها در مایه پخش شوند؛ اما حرارت را تا جای ممکن کم نموده و از جوشیدن مایه فرنی جلوگیری کنید. در آخر، کره یا خامه را به این ترکیب اضافه کنید و پس از یکدست شدن مواد، فرنی را در ظرف سرو بریزید و با خلال پسته، بادام یا گل محمدی تزیین و سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه فرنی بهار نارنج ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه فرنی بهار نارنج (برای 3 الی 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آرد برنج یا نشاسته گل | 3 قاشق غذاخوری |
شیر (سرد و ترجیحا پرچرب) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 3 الی 4 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
عرق بهارنارنج | 1 یا 2 قاشق غذاخوری |
کره یا خامه (اختیاری) | 20 گرم |
زعفران (دم نموده غلیظ) (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته و خلال بادام و گل محمدی خشک | برای تزیین فرنی بهار نارنج |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 الی 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت فرنی بهار نارنج: 12 الی 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه فرنی بهار نارنج
درست کردن فرنی بهار نارنج با نشاسته گل یا آرد برنج در ترکیب با شیر گاو سرد و باکیفیت یا با انواع شیر گیاهی به صورت ساده، طرح دار، دو رنگ یا قالبی قابل انجام است.
مرحله اول: آرد برنج و شیر را ترکیب کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه فرنی بهار نارنج، ابتدا باید شیر پر چرب و سرد را در قابلمه مناسبی بریزید. آرد برنج یا نشاسته گل را نیز به این قابلمه اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا آرد برنج یا نشاسته ذرت کاملا با شیر ترکیب گردد. توجه داشته باشید، شیر حتما باید سرد باشد تا آرد یا نشاسته در شیر گوله نگردد.
در صورت تمایل، برای خرید شیر، نشاسته گل و آرد برنج می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت بگذارید
پس از ترکیب کردن شیر و آرد برنج، قابلمه حاوی مایه فرنی را روی حرارت ملایم قرار دهید. محتویات این قابلمه را به طور پیوسته هم بزنید. در این مرحله باید شکیبا باشید و به هیچ عنوان هم زدن را متوقف نکنید؛ زیرا آرد برنج به سرعت ته نشین می گردد و ممکن است بسوزد.
مرحله سوم: شکر را اضافه کنید
پس از آنکه مایه فرنی بهار نارنج کمی غلیظ شد، وقت آن است که شکر را نیز به محتویات این قابلمه اضافه کنید. مایه فرنی را همچنان به طور مداوم هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد و فرنی به غلظت و قوام مناسب برسد.
برای خرید شکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: گلاب و عرق بهار نارنج را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه فرنی بهار نارنج با آرد برنج، نوبت به افزودن طعم دهنده ها می رسد. بنابراین، باید گلاب، عرق بهار نارنج و در صورت تمایل، زعفران دم نموده را به مایه فرنی اضافه کنید. توجه داشته باشید، حرارت را باید روی کمترین حالت ممکن تنظیم کنید. مایه فرنی را برای چند دقیقه دیگر هم بزنید تا عطر بهار نارنج به خوبی در فرنی پخش گردد.
برای خرید گلاب، زعفران و انواع عرقیات گیاهی مانند عرق بهار نارنج می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: کره یا خامه را اضافه کنید
در آخر کره را نیز روی حرارت خیلی ملایم به مایه فرنی بهار نارنج اضافه کنید. پس از ذوب شدن کره، حرارت را خاموش کنید. در طرز تهیه فرنی بهار نارنج با خامه، کافی است در دقایق پایانی پخت، خامه ساده را در قابلمه حاوی فرنی بریزید و هم بزنید تا خامه کاملا و به صورت یکنواخت با باقی مواد ترکیب گردد.
برای خرید کره و خامه صبحانه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: فرنی بهار نارنج را سرو کنید
در آخرین مرحله، فرنی بهار نارنج را در ظرف های سرو بریزید و پس از خنک شدن، فرنی را با خلال پسته، خلال بادام و گل محمدی خشک تزیین کنید.
در صورت تمایل، برای خرید خلال پسته و خلال بادام می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه فرنی بهار نارنج دو رنگ
در طرز تهیه فرنی بهار نارنج دو رنگ، ضروری است مواد فرنی را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس، یک بخش را به صورت ساده و سفید و بخش دیگر را به صورت زعفرانی یا شکلاتی به صورت مجزا تهیه کنید. پس از آماده شدن فرنی ها، اول یک لایه فرنی سفید را در ظرف سرو بریزید و مدتی صبر کنید تا فرنی سفید خودش را بگیرد. سپس، لایه شکلاتی یا زعفرانی را به ظرف سرو اضافه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه فرنی بهار نارنج
- در صورت تمایل، می توانید بخشی از شیر پر چرب گاو را با شیر نارگیل یا شیر بادام جایگزین کنید تا طعم متفاوتی ایجاد گردد.
- در طرز تهیه فرنی بهار نارنج وگان و رژیمی، کافی است شیر گاو را کلا با انواع شیر گیاهی مانند شیر بادام، شیر نارگیل یا شیر جو دوسر جایگزین کنید. به جای شکر هم می توانید از شیرین نماینده های طبیعی مانند استویا، شیره توت یا کمی شیره خرما بهره ببرید. طبیعتا در نسخه رژیمی و وگان باید از افزودن کره و خامه چشم پوشی کنید.
- بسته به طبع و ذائقه، می توانید زعفران را از دستور طرز تهیه فرنی بهار نارنج حذف کنید یا آن را با میزان کمی وانیل طبیعی جایگزین کنید.
- فرنی را همواره روی حرارت ملایم بپزید. اگر حرارت زیاد باشد، آرد برنج یا نشاسته گل گلوله می گردد یا ته می گیرد. هم زدن پیوسته با قاشق چوبی به یکدست شدن مایه فرنی یاری می نماید.
- در طرز تهیه فرنی بهار نارنج با آرد برنج، حتما از آرد برنج مرغوب بهره ببرید تا بافت لطیفی ایجاد گردد.
- توجه داشته باشید، در افزودن بهار نارنج و گلاب اصلا زیاده روی نکنید. زیرا، هر دوی این مواد معطر هستند و اگر میزانشان در فرنی زیاد باشد ممکن است طعم تندی را ایجاد نمایند.
- مواد معطر باید در دقایق پایانی پخت به فرنی اضافه شوند تا در اثر حرارت تماشا زیاد عطر خود را از دست ندهند.
- قوام فرنی بهار نارنج باید به مقدار ای باشد که وقتی آن را از روی حرارت بر می دارید، رد قاشق در سطح آن باقی بماند.
- اگر فرنی زیادی غلیظ و سفت شد، کافی است میزان کمی شیر به آن اضافه نموده و دوباره فرنی را روی حرارت ملایم گرم کنید.
- یادتان باشد، فرنی پس از خنک شدن کمی سفت تر می گردد. بنابراین، بهتر است آن را کمی رقیق تر از حالت عادی از روی حرارت بردارید.
- اگر می خواهید فرنی بهار نارنج را به صورت طرح دار سرو کنید، ضروری است آن را با قیف شیرینی پزی یا با قاشق فرم دهید.
- در صورت تمایل، می توانید فرنی بهار نارنج را به صورت قالبی سرو کنید. در این صورت، ضروری است بافت فرنی کمی سفت تر و منسجم تر از حالت عادی باشد. برای این منظور، بهتر است میزانی پودر ژلاتین حل شده هم به مایه فرنی بهار نارنج اضافه کنید. این فرنی را در قالب بریزید و چند ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
فوت و فن های خوشمزه شدن فرنی بهار نارنج
چطور عطر بهار نارنج را به خوبی در فرنی حفظ کنیم؟
برای حفظ عطر لطیف بهار نارنج، بهتر است عرق بهار نارنج را در انتهای پخت، زمانی که فرنی غلیظ و آماده شده به آن اضافه کنید. حرارت زیاد ممکن است عطر بهار نارنج را از بین ببرد.
چطور فرنی را سفت تر یا نرم تر درست کنیم؟
بافت فرنی با تغییر نسبت شیر به آرد برنج و کم و زیاد کردن مدت زمان پخت (در حد یکی دو دقیقه) قابل تنظیم است. اگر می خواهید فرنی شما بافت سفت تر و منسجم تری داشته باشد، کافی است از آرد برنج یا نشاسته بیشتری استفاده نموده یا زمان پخت را افزایش دهید. اگر هم دوست دارید فرنی نرم تر و رقیق تری داشته باشید، باید میزان شیر بیشتر و آرد یا نشاسته کمتری را در نظر بگیرید.
آیا فرنی بهار نارنج مناسب بچه ها است؟
بله. اگر فرنی بدون مواد افزودنی غیر مجاز و با عرق بهار نارنج ملایم تهیه گردد، برای بچه ها (بویژه بالای 1 سال) مناسب است. البته بهتر است از میزان کم بهار نارنج استفاده گردد؛ چون ممکن است خاصیت آرام بخشی داشته باشد.
دلیل ترک خوردن فرنی چیست؟
اگر فرنی را بیش از حد بجوشانید و غلیظ کنید، ممکن است بعد از سرد شدن روی آن ترک هایی ایجاد گردد.
چطور فرنی بهار نارنج را به صورت قالبی درست کنیم؟
برای تهیه فرنی بهار نارنج به صورت قالبی، پس از پخت فرنی با شیر، نشاسته، شکر و گلاب و بهار نارنج، کمی پودر ژلاتین حل شده نیز به فرنی بیفزایید. سپس، فرنی بهار نارنج را در قالب دلخواه بریزید و برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا بسته گردد.
فرنی بهار نارنج دو رنگ را چطور درست کنیم؟
برای تهیه فرنی بهار نارنج دو رنگ، ابتدا نیمی از فرنی را با زعفران یا رنگ خوراکی دلخواه مخلوط کنید و نیمه دیگر را ساده نگه دارید؛ سپس، لایه اول (مثلا رنگی) را در قالب بریزید و در یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد؛ پس از آن، لایه دوم (ساده) را آرام روی لایه اول بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا فرنی دو رنگ شما کاملا بسته گردد.
منبع: افق کوروش