چطور ماهی شکم پر شمالی درست کنیم؟
به گزارش تور بالی اندونزی، در ایران هم ماهی شکم پر شمالی داریم و هم ماهی شکم پر جنوبی. طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی در این دو خطه با هم متفاوت است؛ در جنوب از ماهی هایی مانند شکیبا همراه با سیر، تمر هندی، ادویه و سبزیجات جنوبی و در شمال از ماهی هایی مانند قزل آلا همراه با رب انار و گردو استفاده می نمایند. در این قسمت از آموزش آشپزی تصویری خبرنگاران مگ طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی در ماهیتابه (بدون فر) را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
شاید سخت ترین قسمت در پختن ماهی شکم پر خارج کردن تیغ ماهی باشد. یکی از ماهی های پرطرفدار برای پختن این غذا، ماهی قزل آلا است، چون هم تمیز کردن آن ساده است و هم طعم خوبی دارد. داخل ماهی را با موادی از جمله گشنیز، شنبلیله، رب انار و گردو پر می نمایند.
شنبلیله و گشنیز برای خوش عطر و طعم کردن، رب انار به عنوان چاشنی و گردو برای متعادل کردن طبع سرد ماهی است. البته سیر، پیاز و زعفران هم که ستون های آشپزی ایرانی هستند، به عنوان دیگر طعم دهنده های این غذای خوشمزه استفاده می شوند.
مواد لازم برای ماهی شکم پر شمالی
- ماهی قزل آلا: 1 عدد بزرگ
- سبزی ماهی: گشنیز 8 و شنبلیله 2 قاشق غذاخوری
- رب انار: 2 الی 5 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- سیر: 4 حبه
- گردو: 5 قاشق غذاخوری
- زعفران: به میزان لازم
- لیمو ترش: 1 عدد
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه ماهی شکم پر با رب انار
1.
برای آغاز شکم ماهی را برش دهید و محتویات داخل آن را خالی کنید. پس از خالی کردن شکم ماهی، آن را بشویید و با دستمال خشک کنید. سپس ماهی را با نمک، زردچوبه و آب لیمو ترش مزه دار کنید و داخل یخچال قرار دهید تا حداقل یک ساعت استراحت کند.
2.
می توانید در زمانی که ماهی استراحت می نماید، محتویات داخل شکم آن را آماده کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید. بعد از این که پیاز طلائی و کمی سبک شد، زردچوبه، فلفل سیاه و سیر رنده شده را به آن اضافه کنید.
3.
ساقه های گشنیز و شنبلیله را جدا و فقط برگ های تازه و کوچکشان را خرد و به پیازها اضافه کنید.
4.
سبزی را برای 15 دقیقه با پیاز تفت دهید. سپس رب انار، رب گوجه فرنگی و گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
5.
شکم ماهی را با موادی که آماده کردید پر کنید و با استفاده از نخ و سوزن مانند تصویر بدوزید.
6.
کمی روغن کف تابه بریزید و یک طرف ماهی را کاملا سرخ کنید. در این حین، با استفاده از یک فرچه کمی زعفران روی سمت خام ماهی بمالید.
7.
وقتی یک طرف ماهی سرخ شد، با احتیاط آن را بچرخانید و سمت سرخ شده را به زعفران آغشته کنید. در صورت تمایل می توانید باقی مانده مایه داخل ماهی را هم کنار ماهی سرخ کنید.
8.
شعله را کم کنید، یک دم کنی روی در تابه قرار دهید و اجازه دهید ماهی برای 45 دقیقه تا یک ساعت مغزپخت گردد.
در آخر ماهی شکم پر را همراه با شوید پلو یا پلوی زعفرانی سرو کنید و لذت ببرید.
دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی
چطور قلیه ماهی با تن درست کنیم؟
چطور مرغ ناردونی درست کنیم؟
منبع: دیجیکالا مگ