1000 میلیارد تومان؛ گردش مالی کار بچه ها خیابانی فقط در تهران ، ردپای باندها در سازماندهی بچه ها خیابانی

به گزارش تور بالی اندونزی، رئیس اورژانس اجتماعی کشور با بیان اینکه گردش مالی کار بچه ها خیابانی تنها در تهران بیش از هزار میلیارد تومان است، گفت: با هر یک ریالی که شما به کودک خیابانی کمک می کنید، حضور او را در خیابان تثبیت می کنید.

1000 میلیارد تومان؛ گردش مالی کار بچه ها خیابانی فقط در تهران ، ردپای باندها در سازماندهی بچه ها خیابانی

به گزارش خبرنگاران به نقل از تسنیم، محمود علی گو رئیس اورژانس اجتماعی کشور امروز در برنامه در انتهای الوند که از شبکه 2 سیما پخش شد، درباره بچه ها کار اظهار کرد: در مورد بچه ها خیابانی نکته مهم این است که بدانیم از چه جنسی هستند و از کجا آمده اند. بر همین اساس باید آنان را در سه قالب دسته بندی کنیم.

وی ادامه داد: قالب اول بچه های هستند که از جنس قاچاق هستند. در حقیقت آنان توسط باندهایی به شهرها آورده و رها شده اند و به معنایی فروخته شده اند. دسته دوم بچه های هستند که در قالب باندهای خانوادگی کار می کنند. در حقیقت گروهی این تیم را رهبری می کنند. گروه سوم کسانی هستند که خودشان وسط خیابان آمده اند و کار می کنند که شرایط زندگی شان را بهتر کنند.

مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی شرح داد: بیش از نیمی از بچه ها کار خیابانی در کشورمان از اتباع کشورهای دیگر هستند که به صورت قانونی یا غیرقانونی وارد ایران شده و مشغول کار هستند. اگر قانونی وارد شده باشند، این کار برایشان غیرقانونی است و اگر هم غیرقانونی وارد کشور شده باشند از ابتدا راستا را اشتباه رفته اند. بنابراین فرآیند کودک کار فرآیندی غیرقانونی است. البته اختلافاتی وجود دارد و عده ای با این حرف من مخالفند. از نظر من مصلحت کودک مهم تر از هر چیز دیگری است.

علی گو گردش مالی باندهای بچه ها خیابانی را بیش از یک هزار میلیارد تومان دانست و متذکر شد: می خواهم برای نخستین بار بگویم که گردش مالی در مساله بچه ها خیابانی بیش از یک هزار میلیارد تومان تنها در شهر تهران است. این موضوع اصلا ساده نیست. نکته تأسف بار اینجاست که کمتر از 30 درصد این پول در اختیار بچه قرار می گیرد. آیا بچه مقصر است؟ این موضوع سوال ما در سازمان بهزیستی است. از نظر ما بچه مقصر نیست و از این منظر که نگاه کنیم خانواده، اطرافیان و جامعه این بچه باعث شده اند که چنین اتفاقی برایش رخ دهد. بنابراین اگر می خواهیم کاری کنیم نباید از حلقه کودک آغاز کنیم بلکه باید از حلقه خانواده آغاز کنیم و به سمت توانمندسازی خانواده ها برویم. اکنون در شهر تهران پروژه ای را آغاز کرده ایم که در آن خانواده های 600 کودک کار ایرانی شناسایی و توانمندسازی شده اند.

وی یادآور شد: بین سازمان بهزیستی و سازمان فنی و حرفه ای همکاری بسکمک خوبی شکل گرفته است که در آن یک عضو از خانواده که بتواند بار آن را به دوش بگیرد، برای آموزش رایگان انتخاب می شود. بنابراین رویکرد خود را عوض کردیم. دیگر به دنبال این نیستیم که بچه ها را از خیابان جمع آوری کنیم و طرح هایمان بدین شیوه است که خانواده ها را توانمند کنیم.

علی گو در مورد برخورد با بچه ها کار از سوی مردم گفت: برخورد با کودک باید برخوردی باشد که شأن او را حفظ کند. این اشتباه است که بگوییم چون کودک کار است، حق داریم هر حرفی را بزنیم. در هر حال کرامت انسانی او باید حفظ شود، اما آیا باید کمک کنیم؟ هر یک ریالی که شما به آن کودک کمک می کنید، حضور او را در خیابان تثبیت می کنید و بیزینس فعال می ماند. باید در یکجایی بیزینس را بشکنیم. قانون، برخورد با باندها را به عهده نهادهای انتظامی گذاشته است و گفته پلیس برخورد کند. اگر برخوردی صورت می گیرد، بهزیستی پذیرای بچه های است که در آن باند هستند چراکه آنها باید سازماندهی شوند. باید سعی کنیم افرادی را که در این زمینه کار می کنند توانمند کنیم تا به سمت توانمندی خانواده هایشان برویم.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 15 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: baliro.ir شناسه مطلب: 1252

به "1000 میلیارد تومان؛ گردش مالی کار بچه ها خیابانی فقط در تهران ، ردپای باندها در سازماندهی بچه ها خیابانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "1000 میلیارد تومان؛ گردش مالی کار بچه ها خیابانی فقط در تهران ، ردپای باندها در سازماندهی بچه ها خیابانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید