درباره ویروسی تنفسی سین سیشیال چه می دانید؟
به گزارش تور بالی اندونزی، بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده تقریبا همه بچه ها قبل از دو سالگی به ویروس سین سیشیال تنفسی یا RSV مبتلا می شوند. بعلاوه بیشتر بزرگسالان به نوع خفیف این بیماری دچار می شوند.
به گزارش ایسنا، ویروس سین سیشیال تنفسی برای افرادی که مسن هستند، به بیماری مزمن قلبی یا ریوی مبتلا هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می تواند خطرناک باشد. هرچند پیامد این ویروس می تواند به طور ویژه برای نوزادان و بچه ها سخت باشد.
انجمن ریه آمریکا بیان کرد: لازم است والدین، پرستاران و کارکنان مهدکودک در خصوص ویروس سین سیشیال تنفسی آگاهی داشته باشند. در این شرایط است که می توانند تشخیص دهند آیا کودک بیمار را می توان در خانه درمان کرد یا به مراجعه به بیمارستان احتیاج است.
در ادامه به نکاتی اشاره شده که والدین باید در میان افزایش موارد ابتلا به بیماری های تنفسی بدانند.
در بسیاری از افراد، ویروس سین سیشیال تنفسی باعث بروز نوع خفیفی از بیماری می گردد که می توان آن را در خانه کنترل کرد.
بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده به طور میانه عفونت از پنج روز تا چند هفته طول می کشد و اغلب به خودی خود از بین می رود. به گفته متخصصان اطفال، گاهی اوقات، سرفه می تواند تا چهار هفته ادامه پیدا کند.
علائم ابتلا به ویروس سین سیشیال تنفسی ممکن است شبیه سرماخوردگی باشد: آبریزش بینی، کاهش اشتها، سرفه، عطسه، تب و خس خس سینه. خردسالان ممکن است فقط بی حال به نظر برسند و در تنفس مشکل داشته باشند.
همه علائم بالقوه این ویروس در هر کودکی مشاهده نخواهد شد.
والدین باید مراقب هر گونه تغییر در رفتار کودک از جمله عدم تمایل به غذا خوردن باشند. بعلاوه کودک ممکن است دچار سرفه شدید و مقداری خس خس سینه گردد.
بعلاوه مهم است که مراقب نشانه هایی بود که نشان می دهد کودک برای نفس کشیدن با مشکل روبروست؛ علائمی که ممکن است با بسیاری از ویروس های دیگر که شاهد ظهور مجدد آن ها هستیم همپوشانی داشته باشد.
از آنجاییکه تشخیص تفاوت بین بیماری های تنفسی مانند ویروس سین سیشیال تنفسی و آنفلوآنزا برای والدین آسان نیست، بهتر است کودک به وسیله متخصص اطفال معاینه گردد.
کارشناسان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها اظهار داشتند: وقتی صحبت از ویروس سین سیشیال تنفسی به میان می آید، والدین باید در صورتی که فرزندشان نابالغ است، تازه متولد شده، کمتر از دو سال دارد، دچار ضعف سیستم ایمنی یا اختلالات عصبی-عضلانی است یا به بیماری های مزمن ریوی و قلبی مبتلاست، محتاط باشند.
درمان ویروس سین سیشیال تنفسی
انجام تست غربالگری مهم است، زیرا درمان مواردی مانند آنفلوآنزا و کووید-19 ممکن است متفاوت باشد. هیچ درمان ضد ویروسی یا خاصی برای این ویروس وجود ندارد و واکسنی نیز موجود نیست. اما در صورت ابتلای کودک، اقداماتی وجود دارد که می تواند یاری کننده باشد.
تب و درد را می توان با مسکن های غیر آسپرین مانند استامینوفن یا ایبوپروفن کنترل کرد. بعلاوه لازم است کودک اندازه مایعات کافی دریافت کند. ویروس سین سیشیال تنفسی می تواند موجب کم آبی بدن کودک به ویژه نوزادان گردد.
قبل از دادن هر گونه داروی سرماخوردگی بدون نسخه به کودک که گاهی اوقات می تواند حاوی مواد غیر مفید برای کودک باشد، با پزشک اطفال مشورت کنید.
چه زمانی باید به بیمارستان مراجعه کرد؟
پزشک تعداد تنفس کودک- سرعت تنفس- و سطح اکسیژن او را آنالیز می نماید. اگر علائم کودک شدید است یا در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری واقع شده است ممکن است پزشک بستری در بیمارستان را توصیه کند.
ویروس سین سیشیال تنفسی می تواند برای بعضی از نوزادان و بچه ها خردسال به ویژه آن هایی که کمتر از دو سال دارند، بسیار خطرناک باشد. این ویروس می تواند به بیماری های جدی تری مانند ذات الریه تبدیل و منجر به نارسایی تنفسی گردد.
اگر قفسه سینه کودک هنگام نفس کشیدن بالا و پایین می رود، اگر سرفه مانع از خواب او میگردد، ممکن است نشانه ای از این باشد که باید از پزشک اطفال یاری گرفت یا به اورژانس مراجعه کرد، زیرا ممکن است به اکسیژن و دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج داشته باشند.
چگونگی پیشگیری از ابتلا به این ویروس تنفسی
به گفته پزشکان، برترین راه برای جلوگیری از ابتلا به عفونت ویروس سین سیشیال تنفسی، استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه یا پوشاندن دهان و بینی با آرنج به جای دست است. بعلاوه سعی گردد سطوحی که اغلب لمس می شوند تمیز بماند.
در صورت ابتلای والدین، پرستار یا خواهر و برادر به این بیماری استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دست ها توصیه میگردد؛ و مهمتر از همه، در صورت بیماری، فرد باید در خانه بماند تا ویروس به افراد دیگر سرایت نکند.
به گزارش شبکه خبری سی ان ان، در عین حال یک نوع درمان آنتی بادی مونوکلونال برای بچه های که در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری هستند، وجود دارد. این روش درمانی برای همه در دسترس نیست، اما می تواند از آسیب پذیرترین افراد محافظت کند.
منبع: فرارو